تأثیرکود نیتروژن و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه باقلا (Vicia faba L.)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 846

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1490

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف کود نیتروژن و فسفر بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه باقلا (Vicia faba L.) رقم برکت، آزمایشی در سال زراعی 93-1392 در مزرعه پژوهشی واقع در مؤسسه تحقیقات برنج کشور- رشت به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل پنج مقدار نیتروژن خالص از منبع اوره (صفر ، 25، 50، 75 و 100 کیلوگرم در هکتار) و سه مقدار فسفر خالص از منبع سوپر فسفات تریپل (صفر، 50 و 100 کیلوگرم در هکتار) بودند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تعداد غلاف و عملکرد دانه در واحد سطح تحت تاثیر مقدار کود نیتروژن وفسفر و برهمکنش آنها قرار گرفته اند در حالی که تیمارهای آزمایشی بر وزن صد دانه تعداد دانه در غلاف در متر مربع اثر معنی داری نداشتند. بیشترین تعداد غلاف در متر مربع در 50 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن و 100 کیلوگرم در هکتار کود فسفر (146/33) و کمترین آن در تیمار شاهد(98/66) به دست آمد. بیشترین عملکرد دانه در 75 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن و 100 کیلوگرم در هکتار کود فسفر (4746/53 کیلوگرم در هکتار) و کمترین مقدار در تیمار 25 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن و عدم مصرف کود فسفر (1965/53 کیلوگرم در هکتار) به دست آمد. در کل، نتایج این آزمایش نشان داد که اثر بخشی کود نیتروژن بر تعداد غلاف و عملکرد دانه در واحد سطح با تغییر مقدار فسفر مورد استفاده تغییر می کند و لذا در توصیه های کودی باید به این برهمکنش توجه کرد. به علاوه، مقادیر قابل توصیه کود نیتروژن احتمالا کمتر از 100 کیلوگرم در هکتار خواهد بود.

نویسندگان

خدیجه عزیز علی آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

محسن زواره

استادیار فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

عباس شهدی کومله

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور- رشت

محمد ربیعی

پژوهشگر موسسه تحقیقات برنج کشور - رشت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Barlo, G. P., and W. Grzebisz. 2004. Effect of timing ...
  • Hamada, M. A. 1992. Effect of foliar fertilization of nitrogen ...
  • Maj noon-Hoseini, N. 1993. Legumes in iran. University of Tehran ...
  • Nadeem, A. M., R. Ahmad, and S. Ahmad. 2004. Effect ...
  • Smith, C. J, Writh, G. C., and M. R. Woodroofe, ...
  • نمایش کامل مراجع