بررسی تاثیر دما و استفاده از ضایعات کشاورزی بر روی کیفیت و سرعت رشد میسلیوم در اسپان خاک اره قارچ دارویی گانودرما(Ganoderma lucidum )

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 934

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF01_0762

تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1393

چکیده مقاله:

این تحقیق به منظور بررسی ضایعات مختلف کشاورزی و دما بر کیفیت و سرعت رشد میسلیوم در اسپان خاک اره قارچ گانودرما (Ganoderma lucidum) انجام شد. ضایعات کشاورزی شامل: تفاله سیاه دانه، خاک اره، خاک اره و سبوس، تفاله چای و تفاله کنجد در دو دمای 25 و 30 درجه سانتیگراد به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. نتایج به دست آمده نشان داد نوع ضایعات کشاورزی در سطح احتمال یک درصد بر سرعت رشد و کیفیت میسلیوم قارچ گانودرما تاثیر داشته اند و دما در سطح احتمال یک درصد بر سرعت رشد و در سطح پنج درصد بر کیفیت میسلیوم قارچ گانودرما تاثیر داشته ولی اثر متقابل نوع ضایعات کشاورزی و دما بر سرعت رشد و کیفیت میسلیوم قارچ گانودرما معنی دار نبود. تفاله سیاه دانه به طور مشترک با تفاله های چای و کنجد دارای کمترین تعداد روز تا پر شدن کامل لوله های آزمایش (16.83 روز) را داشتند و بیشترین تعداد روز (24.16 روز) مربوط به خاک اره و سبوس بود و همچنین بالاترین کیفیت میسلیوم (نمره 1) در اسپان کنجد و کمترین کیفیت (نمره 4.83) در اسپان خاک اره و سبوس مشاهده شد. در دمای 30 درجه سانتیگراد کمترین تعداد روز پر شدم لوله های آزمایش (17.4 روز) مشاهده شد ولی از نظر کیفیت میسلیوم بن دمای 25 و 30 درجه سانتیگراد اختلاف معنی داری وجود نداشت.

کلیدواژه ها:

قارچ گانودرما( Ganoderma lucidum) ، اسپان خاک اره ، ضایعات کشاورزی

نویسندگان

مسعود عظیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسیمشهد

مجید عزیزی

استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد فارسی

استاد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

سید حسین نعمتی

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عزیزی، مجید، پوریان فر، حمید رضا و عروجعلیان، فاطمه، قارچ ...
  • کی پور، سمیه، ریاحی، حسن. و رفعتی، حسین، مروری بر ...
  • Yang, F.C. and Liau, C.B. (1998).Effect of cultivation conditions on ...
  • نمایش کامل مراجع