مقایسه خمیر کاغذ سودا و سودا آنتراکینون از ساقه پنبه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 539

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF02_0785

تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1393

چکیده مقاله:

با بهبود سطح فرهنگی در جهان و در پی آن استفاده روز افزون از منابع سلولزی و کاغذ، مشکلات زیادی در تهیه ماده اولیه صنعت کاغذسازی به وجود آمده است. به علت محدودیت در میزان رشد و برداشت ماده اولیه چوبی با افزایش میزان تولید، استفاده از مواد اولیه غیرچوبی مطرح میشود تا بتواند پاسخگوی تقاضای موجود باشد. متداولترین مواد غیر چوبی مورد استفاده در کاغذ سازی شامل کاه گندم، باگاس، ساقهپنبه، کنف، بامبو و ... هستند. ساقهپنبه به لحاظدرصد پسماند قابل توجه در استان گلستان با اهمیت میباشد. به طوریکه تنها 33 تا 43 درصد از وزن کل آن را ساقه پنبه به خوداختصاص داده و قسمت اعظم پسماندهای باقی مانده شامل ساقه میگردد که ماده نسبتا مناسبی در کاغذسازی میباشد و با توجه بهسطح زیر کشت زیاد این محصول و بررسی های بیومتری به عمل آمده بر روی ساقه پنبه ساحل که نشان میدهد میزان ماده خشکتولید شده از آن 1593 کیلوگرم در هکتار است. سالانه بیش از 233333 تن ساقه پنبه که معمولا در دسته ضایعات طبقهبندی میگردد تولید میشود که میتواند منبع خوبی در این صنعت باشد. در میان روشهای شیمیایی پخت خمیر کاغذ، روش سودا به دلیل غیر گوگردی بودن، مصرف مواد شیمیایی و هزینه کمتر میتواند روش مناسبی برای پخت گیاهان غیر چوبی )ساقهپنبه( باشد. تاثیر مثبت آنتراکینون، جلوگیری از تجزیه کربوهیدراتها )سلولز، پنتوزان و...( بوده که میتواند سبب افزایش ویسکوزیته، بازده و پالایش آسان تر خمیر شود.

نویسندگان

خدیجه آرمند

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

احمدرضا سرائیان

دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسین رسالتی

استاد گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

الیاس افرا

استادیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Akgul, M., and Tozluoglu, A., (2009).A Comparison of Soda _ ...
  • Akgul, M., AND Tozluoglu, A., (2010). Alkaline -ethanol Pulping of ...
  • Ali, _ Byrd, M., and Jameel.l (2001). Soda-AQ Pulping of ...
  • Ali, Mona, M., Byrd, M., and Jameel, H., (2002). Chemimechat ...
  • Atik C (2002). Soda-AQ pulping of okra stalks. Cell. Chem. ...
  • نمایش کامل مراجع