بررسی روند تغییرات شاخص سطح برگ گیاه لوبیا ( Phaseolus vulgaris L.) تحت تاثیر تراکم، نوع گیاه و نوع مدیریت مالچ گیاهان پوششی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 659

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF03_264

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی اثر کشت گیاهان پوششی بر شاخص سطح برگ لوبیا ( Phaseolus vulgaris L. ) آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد با سه تکرار در سال زراعی 92-1391 انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل نوع گیاه پوششی در سه سطح تککشتی شبدر برسیم ( Trifoliumalexandrinum L. ) تک کشتی چاودار ( Secale cereal L.) و مخلوط شبدر برسیم+ چاودار در دو تراکم کاشت استاندارد و افزایشی ( 5 / 1 برابر استاندارد) و نوع مدیریت مالچ در سه سطح برداشت+ مالچ )کفبر کردن گیاهان پوششی به صورت سبز و تازه و سپس باقیگذاشتن بقایا بر روی پشته(، علفکش+ مالچ )خشک کردن گیاهان پوششی با استفاده از علفکشگلیفوسیت، کفبر کردن گیاهان پوششی و سپس باقیگذاشتن بقایا بر روی پشته( و برداشت )کفبر کردن گیاهان پوششی وخارج کردن بقایا از زمین( بود. علاوه بر این تیمارهای شاهد وجین کامل، عدم وجین و کنترل علفهای هرز با استفاده ازعلفکش پیشکاشت تریفلورالین (کنترل شیمیایی) با سه تکرار در کنار آزمایش اصلی قرار داده شد. روند تغییرات شاخصسطح برگ در رابطه با نوع گیاهان پوششی و تراکم آنها نشان داد که استفاده از گیاهان پوششی با تراکمهای مختلف می-تواند اثرات متفاوتی بر روند شاخص سطح برگ داشته باشد. همچنین بررسی اثر تیمارهای مختلف مدیریت مالچ بر روندشاخص سطح برگ نیز نشان داد که تیمار مدیریتی برداشت گیاه پوششی و حذف آن از زمین ( 61 / 1) کمترین مقدار شاخصسطح برگ را در میان تیمارهای مختلف مدیریتی داشت.

نویسندگان

ثنا کاربر

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.

مهدی راستگو

دانشیارگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.

کمال حاج محمدنیا قالیباف

مربی گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.

علی قنبری

دانشیارگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :