اندازه گیری حساس گاتیفلوکساسین در نمونه های حقیقی با استفاده از روش میکرواستخراج مایع-مایع پراکنده با استفاده از نانو ذرات کروم، در تلفیق با اسپکترومتری فلوئورسانس

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 562

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NANOG01_100

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

در این تحقیق، از یک روش جدید و بازنگری شده مایع-مایع پراکنده نانو ذره کروم( II ) با تمایل الکتروستاتیک، به طور مطلوبی جهت میکرواستخراج وپیش تغلیظ گاتیفلوکساسین،مقدم بر آنالیز اسپکتروفلوئوریمتری ،به کار رفته،استفاده شده است.این تکنیک براساس یک سیستم سه تائی حلال که در آن مقدار مناسبی از میکرواستخراج شامل تتراآلکیل آمونیوم برماید روکش شده با نانو ذرات کروم (II) و (Cr(II)NPs) وجود دارد و حلالهای پراکنده ساز مستقیمأ داخل یک محلول آبی شامل گاتیفلوکساسین تزریق میشوند.یک مخلوط ابر مانند تشکیل میشود و گاتیفلوکساسین در مخلوط آبی به داخل قطرات ریز حلال میکرواستخراج شامل Cr(II)NPs استخراج میگردد.فاز ته نشین شده جمع آوری شده و به داخل یک میکروسل فلوئوریمتر جهت اندازه گیری گاتیفلوکساسین در طول موجهای تحریک/نشر برابر با 375/335nm منتقل میشود.نتایج حاصله نشان داد که نیروهای جاذبه الکتروستاتیکی ایجاد شده توسط Cr(II)NPs بسیار نیرومندتر از نیروهای جاذبه آب گریز می باشند.عوامل مختلفی بر کارآمدی میکرواستخراج تأثیرگذار می باشند که مورد مطالعه و بهینه سازی واقع شده اند.تحت شرایط بهینه، این روش نتایج زیر را بر جای گذاشت:یک محدوده پویای خطی نسبتأ وسیع 150-.0/1 ngmL-1 و حد تشخیص= 0.02ngmL-1 و یک انحراف استاندارد نسبی = 2.1% می باشد. نهایتاً،باید اذعان نمود که این روش بطرز مطلوبی جهت اندازهگیری گاتیفلوکساسین در فرمولاسیونهای دارویی و نمونه ادرار انسان بکار برده میشود.

کلیدواژه ها:

گاتیفلوکساسیین ، نانوذرات کیروم ( II ) ، اسپکتروفلوئوریمتری ، روش میکرواستخراج مایع -مایع پراکنده ، دارویی

نویسندگان

کورش متولی

گروه شیمی کاربردی – دانشکده علوم پایه – دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

زهرا یعقوبی

دانشکده مهندسی صنایع - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Shamsipur M, Ramezani M, Sadeghi M, Prec oncentration and determination ...
  • Bidari A, Hemmatkhah P, Jafarvand S, Milani Hosseini MR, Assadi ...
  • Naseri MT, Milani Hosseini MR, Assadi Y, Kiana, A Rapid ...
  • T.M. Reddy, K. Balaji, S.J. Reddy, J. Anal. Chem., 62 ...
  • Y. Ni, Y. Wang, S. Kokot, Talanta, 69 (2006) 216-225. ...
  • A. Tamer, Anal. Chim. Acta, 231(1990) 129-131. ...
  • G. Zhou, J. Pan, Anal. Chim. Acta, 307(1995) 49-53. ...
  • M. Rizk, F. Belal, F.A. Aly, N.M. El-Enany, Talanta, 46(1998) ...
  • نمایش کامل مراجع