تعیین پلی مورفیسم ‍‍ژن کاپا-کازئین (k-CSN) در جمعیت گاومیش‌های شمال‌غزب کشور با استفاده از تکنیک PCR-RFLP

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,656

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_068

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

کایا- کازئین یکی از اجزای مهم پروتئینی از خانواده پروتئینهای کازئینی در شیر که نقش بسیار مهمی را در ثبات میسل ها به عهده داشته که در راندمان تبدیل شیر به پنیر دارای اهمیت ویژه ای در صنعت پنیرسازی است. گزارش فرم های متفاوت آللی در گاوهای نژاد های مختلف حاکی از این است که آلل نوع B از آلل های مفید در این لوکاس است که سبب افزایش راندمان شیر در صنعت پنیرسازی است. هدف از این تحقیق بررسی رفتار ژن کایا - کازئین (k-CSN) در جمعیت گاومیش شمالغرب کشور بوده است. برای این منظور از 200 راس گاومیش از جمعیت گاومیش های شمالغرب کشور )آذربایجان غربی) نمونه گیری خون به عمل آمد. استخراج DNA از هر یک از نمونه های خون با استفاده از روش بهینه یافته نمکی انجام گرفت. با استفاده از یک جفت پرایمر اختصاصی لوکاس مورد نظر بخشی از اگزون و اینترون 4، قطعه ای به اندازه 379 جفت باز با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمر از (PCR) تکثیر گردید. جهت تعیین ژنوتیپ، محصول واکنش زنجیره ای پلیمر از توسط آنزیم های Hinfl و HindIII مورد هضم قرار گرفته و قطعات DNA حاصل با استفاده از ژل آگارز 1/5% الکتروفورز و جداسازی شدند نتایج حاصل از باندهای الکتروفورزی تمامی ژنوتیپ های مورد آزمون را مونومورف (BB) نشان داده به طوریکه در هیچ یک از نمونه های تعیین ژنوتیپ شده آلل دیگری مشاهده نشده است. لازم به ذکر است این نتایج با دیگر تحقیقاتی که برای تعیین ژنوتیپ لوکاس کایا - کازئین که در دیگر جمعیت های گاومیش در کشورهای مختلف انجام گرفته است مطابقت دارد. پارامترهای موتر بر چنین رفتار ژنتیکی در این لوکاس بیشتر مورد بحث قرار گرفته است.

نویسندگان

حامد رسولی

آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده

قدرت ا... رحیمی

آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده

هادی سیاح زاده

آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی دام، گروه علوم دامی، دانشکده

مرتضی جبار پور بنیادی

آزمایشگاه ژنتیک، مرکز تحقیقات کاربردی و داروئی، دانشگاه علوم پزشکی ت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alexander, J, Stwart, A. F., Mackinlay. A. G, Kap elinskyaya. ...
  • Bovenhius, H., Arcndo. V and S. Korvea, 1992. Association between ...
  • Fox, P.F, 1992. Advanced dairy chemistry proteins. Elsevier. Applied. Science. ...
  • Medrano, J. F. and Cordova. E. A, 1990. Genotyping of ...
  • Mitra, A., Schlee. P., Krause. I., Biusch. J., Werner. T ...
  • Pipalia, D. L., Ladani. D. D., Brahamkshtri. B. P., Ranak. ...
  • نمایش کامل مراجع