توسعه روش Real-Time RT-PCR برای تشخیص بیماری پانکراس ماهی آزاد(SPDV)

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,744

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_155

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

عامل بیماری پانکراس ماهی آزاد برای اولین بار در سال 1984 در ماهیان آزاد اسکاتلند شناسایی گردید. بیماری منجر به تلفات تا بالای 50% در ماهیان آزاد می گردد. روشهای مختلفی برای تشخیص spdv وجود دارد که از آنجمله می توان به conventional RT-PCR, nested PCR IFT، VN اشاره کرد که هر کدام در تشخیص ویروس دارای محدودیتهای خاصی می باشند. از بین روشهای فوق هر چند روش conventional RT-PCR, nested PCR از حساسیت نسبتاً خوبی برخوردار است ولی قادر به اندازه گیری کمی میزان ویروس نمی باشد. در این پژوهش ما برای اولین بار توانستیم روش real-time RT-PCR را برای تشخیص ویروس spdv در ماهی آزاد توسعه داده و در تشخیص ویروس در نمونه های بیولوژیک بکار بردیم. ابتدا چهار جفت پرایمر برای قطعه nsp4 ویروس که بیشترین تشابه را بین سویه های مختلف دارا بود به ترتیب وزنهای مولکولی 331 ، 284، 226، 136 طراحی گردید سپس پروفایل شیمیایی و دمایی برای هر جفت از پرایمرها با استفاده از یک سیستم چک بورد استاندارد گردید. برای استاندارد کردن روش ابتدا رقتهای بین 1- تا 10- از ویروس رفرنس تهیه گردید سپس از هر رقت سه استخراج RNA با کیت Qiamap انجام گردید و با کیت Greensybr نمونه ها در ماشین ریال تایم RT-PCR انجام گردید. نتایج آماری r² value بین رقتها معادل 0/988 و اختلاف Ct بین هر رقت برابر 3/2- نشاندهنده کارایی بسیار خوب برای واکنش real-time بود. حساسیت روش فوق در مقایسه با روش conventional RT-PCR، 100 برابر بیشتر بود. سرعت بالا در تشخیص، اندازه گیری کمی و تعیین میزان کپی های ژن مورد مطالعه در نمونه های بیولوژیک و از سویی عدم نیاز به ژل داکیومنت از مزایای تشخیص با روش real-time RT-PCR می باشد که از آن می توان در مطالعات اپیدمیولوژی مولکولی، بیماری زایی میکروارگانیسم ها و بر هم کنش ویروس - میزبان بهره جست.

نویسندگان

محمد خلیلی

دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

دانیل تد

دانشکده دامپزشکی، دانشگاه کونینز ایرلند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Graham, D., Rowley, H.M., Todd, D., 2003 : _ rapid ...
  • Munier, K. and F.Kibenge, 2004 : Detection of infectious salmon ...
  • Rowley, C.E., _ .F .Macloughlin, M.D. Welsh, 1998 : Isolation ...
  • Rutledge R. G. and C. CoA te. 2003 : Mathematics ...
  • Weston, J., M.Welsh, D.Todd, 1999: Salmon Pancreas Disease Virus, an ...
  • نمایش کامل مراجع