استفاده از ویروس (Epstein-Barr Virus) EBV جهت تهیه و شناسایی سلول های با توان بیان mRNA مربوط به ژن تلومراز (hTERT)

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,945

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_250

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

سوبستراهای سلولی در مطالعات مربوط به ویروس ها اهمیت بالایی دارند. مطالعات نشان داده ویروس EBV با ترانسفورم کردن سلول های لنفوسیت انسان با روشن شدن تلومراز ارتباط دارد. با توجه به این مسئله که این ژن در سلولهای طبیعی خاموش می باشد لنفوسیتهای انسانی پس از جداسازی، با ویروس EBV,Epstein - Barr Virus ترانسفورم گردید. سپس این سلول ها به همراه تعداد دیگری از سلول های لاین لنفوسیت موجود در بانک سلولی انستیتو پاستور مطالعه و بررسی شد. برای بررسی فعالیت آنزیم تلومراز از پرایمر لنگر دار ACX, anchored primer و پرایمر معمولی TC استفاده گردید. پس از استخراج عصاره سلولی به کمک بافر لیز کننده حاوی VHAPS و EGTA فعالیت تلومراز به وسیله روش RT-PCR اختصاصی تلومراز به نام TRAP-PCR بررسی شد. ارزیابی اولیه به وسیله سیستم رنگ آمیزی اتیدیوم بروماید بر روی ژل PAGE و ارزیابی تیمه کمی به کمک روش آنزیمی (PCR-ELISA) صورت پذیرفت. از 28 سلول مورد مطالعه در حدود 90% سلول ها ژن تلومراز روشن و فعال بود. در 3 سلول فعالیت بسیار بالای تلومرازی مشاهده شد و در 4 سلول هم فعالیت تلومرازی محسوسی مشاهده نشد. در مجموع به نظر می رسد در بیشتر سلول های لنفوسیت ترانسفورم نمودن سلول های لنفوسیت موجب روشن شدن ژل تلومراز می گردد که می تواند دلیل جاودانه شدن (immoratility) این سلول ها باشد در باقی سلول ها ظاهراً مکانیسم ها و پروتئین های چرخه سلولی این پدیده را سبب می شوند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

خسرو آقایی پور

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ، بخش بیوتکنولوژی، کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kim and et al (1994), Specific association activity with immortal ...
  • Bodnar AG and et al (1998); Extension of life-span by ...
  • Jiany X R and et al (1999); Telomerase expression in ...
  • Counter C M, and et al (1994); Stabilization of short ...
  • Maini M K and et al, Virus induced CD8 T ...
  • Okubo M, and ; Clonal chromosomal aberration accompanied _ strong ...
  • نمایش کامل مراجع