بررسی تنوع ژنتیکی پشه های آنوفل استفنسی (Anophele stephensi ( Culicidae: Diptera در استان سیستان و بلوچستان با استفاده از تکنیک PCR-RFLP ( اولین پژوهش )

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,554

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_315

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

پشه های نوفل استفتسی یکی از مهمترین ناقلین مالاریا در مناطق جنوب و جنوب شرقی ایران بویژه در استان های سیتان - بلوچستان و هرمزگان می باشند. تاکنون مطالعات زیادی بر روی فرم های بیولوژیک بر اساس موفولوژی تخم و خصوصیات کروموزومی در جمعیت های شهری و روستایی این گونه انجام شده، اما هنوز ساختار جمعیت های مختلف و ارتباط آن با فرم های بیولوژکی این آنوفل نامشخص باقی مانده است. این مطالعه به هدف بررسی تنوع ژنتیکی فرم های بیولوژیکی جمعیتهای مختلف توپوگرافی و شهری - روستایی آنوفل استفنسی با استفاده از متد مولکولی PCR-RFLP در بین سوش های متفاوت و مؤثر در انتقال عامل بیماری مالاریا نوع سخت و بدخیم (Plasmodium falciparum ) در منطقه بلوچستان ایران می باشد. در این مطالعه محصولات حاصل از تأثیر بیش از 10 آنزیم هضم کننده مختلف بر روی ژن سیتوکروم اکسیداز 1 و 2 (COI-COII) ژنوم میتوکندری بطول نشان داد که اختلاف ژنتیکی در داخل جمعیت های این گونه وجود دارد و تشکیل 2 هاپلوتایپ مشخص را می دهند که متمایز از خصوصیات مرفولوژیکی تخم و توپوگرافی منطقه است و حاصل یک جریان ژنتیکی مشخص در بین سوش های مختلف می باشد. لین اولین مطالعه بر روی ژنتیک جمعیت های مختلف آنوفل استفنسی بر اساس فرم های بیولوژیک آنها در مناطق انتشار این گونه در دنیا می باشد. مطالعات تکمیلی اکولوژیکی، سیتولوژیکی و ملکولی در سایر مناطق مالاریا خیز ایران جهت تعیین وضعیت دقیق تر این گونه در ایران ضروری به نظر می رسد. نتایج این مطالعه می تواند راهگشای مناسبی در ارائه راهکارها و برنامه ریزی جهت مبارزه با ناقلین مالاریا باشد.

کلیدواژه ها:

آنوفل استفنسی ، ژنوم میتوکندری. ژن سیتوکروم اکسیداز یک ودو . آنزیم های قطع کننده.ناقل مالاریا

نویسندگان

ناهید نورجاه

گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین ، دانشکده بهداشت و انستیتو تح

حسن وطندوست

گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین ، دانشکده بهداشت و انستیتو تح

علیرضا چاوشین

گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین ، دانشکده بهداشت و انستیتو تح

محمد علی عشاقی

گروه حشره شناسی پزشکی و مبارزه با ناقلین ، دانشکده بهداشت و انستیتو تح