سه سنس درحالت پیگمان دار و بدون پیگان ، نسبت به بررسی مقاومت سراشیا ما اشعه ماوراء بنفش

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,340

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_385

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

اشعه ماوراء بنفش (uv) اغلب برای استریل کردن سطوح اجسامی که توسط سایر روشها استریل نمی شوند , استفاده می شود .اشعه ماورا، بنفش به خاطر اثراتی که برروی اسید نوکلئیک ها دارد, به عنوان یک عامل ضد باکتریایی موثری محسوب می شود. معلوم شده که باکتریهای پیگمان دار نسبت به اشعه uv، در مقایسه با باکتریهای بدون پیگمان ,مقاومتر می باشند . مانند سراشیا مارسه سنس که باسیلی از خانواده انتروباکتریاسه می باشد که پیگمانی به رنگ قرمز به نام پرودی ژیوسین تولید می کند .در این تحقیق باکتری به کار رفته سراشیا مارسه سنس با PTCC 1111 می باشد که در محیط TSB کشت داده شد و کشت شبانه آنرا در C./ ٣٧ بعد از رساندن به آدورت ٥ مک فارلند بطور مساوی ( CC ١/.) در محیط کشت های نوترینت آگار کشت داده و آنها را در زمانهای مختلف, در معرض اشعه uv قرار داده که این پلیتها به دو دسته تقسیم شدند. یک گروه جهت تولید پیگمان در c ٢٥ و گروه دوم در دمای c ٣٧ (عدم تولید پیگمان) به مدت ٢٤ ساعت قرار داده شد , سپس کلنی ها شمارش گردید .دردو گروه بیشترین اثر در زمان های ١٢٠ و ٢٤٠ ثانیه بود و در زمانهای ٣٠ و ٦٠ ثانیه ,اشعه uv تأثیر کمتری برروی باکتریهای پیگمان دار نشان داد. بنابراین نتیجه میگیریم که احتمالا تولید پیگمان در برخی از باکتریها, در قدرت مقاومتشان نسبت به اشعه uv دخالت دارد.

کلیدواژه ها:

سراشیا مارسه سنس پیگمان اشعه ماوراءبنفش مقاومت

نویسندگان

مازیار فارسی نژاد

دانشگاه اصفهان - دانشکده علوم – گروه زیست شناسی

روحا کسری کرمانشاهی

دانشگاه اصفهان - دانشکده علوم – گروه زیست شناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • (1) Goscon, J., Qubina, A., P erez-Lezaum, A. and Urmeneta, ...
  • (2) Bank H. L., John, J. and Dratch, R. J. ...
  • (3) Williams, R. P. 1983. Biosynthesis of prodigiosin, a secondary ...
  • (4) Cample, C. and Maxcy, R. B. 1985. Effect of ...
  • (5) Balows A., Hausler, W. J. and Shadomy, H. J. ...
  • (6) Marks, G. S. and Bogorad, L. 1999. Studies _ ...
  • نمایش کامل مراجع