انتقال ژن gus به نخود (Cicer arietinum) با استفاده از اگروباکتریوم تومه فاسینس

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,345

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI04_492

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386

چکیده مقاله:

به منظور بررسی امکان انتقال ژن به گیاه نخود( Cicer arietinum )، دو جداکشت محور جنینی سربریده و مریستم انتهایی از رقم بیونیج به وسیله اگروباکتریوم تومه فاسینس سویه LBA4404 حامل پلاسمید Pbi121 آلوده شدند. این پلاسمید حاوی ژنهای بتاگلوکورونیداز (gus) با پیشبر ویروس موزائیک گل کلم CaMV35S و نئومایسین فسفوترانسفراز (nptII) با پیشبر Nos می باشد. در این تحقیق دو نوع سوسپانسیون (سوسپانسیون I : رسوب باکتریهای معلق در محیط MS حاوی ترکیبات سدیم تیوسولفات، استو سرینگون و ال - سیستئین و سوسپانسیون II: باکتری کشت داده شده در محیط LB حاوی 40 میلی گرم استوسرینگون) جهت آلوده سازی و سه دوره زمانی 48، 72، 120 یاعته هم کشتی، مورد بررسی قرار گرفتند. پس از آن جداکشتها روی محیط باززایی ( جداکشتهای محور جنینی بر روی محیط MS حاوی 1/5 میلی گرم در لیتر BAP 0/1 میلی گرم در لیتر IAA و 50 میلی گرم در لیتر کانامایسین و جداکشتهای مریستم انتهایی بر روی محیط MS حاوی 0/5 میلی گرم در لیتر BAP و 0/1 میلی گرم در لیتر IAA و 50 میلی گرم در لیتر مانامایسین) قرار گرفتند. آزمون هیستوشیمیایی بیان ژن gus با استفاده از برگچه گیاهچه های باززا شده در محیط انتخابی انجام شد . براساس نتایج این آزمون برگچه های 5 شاخساره بیان ژن gus را به صورت تظاهر رنگ آبی نشان دادند. نتایج حاصل از انجام واکنش زنجیره ای پلیمراز نشان داد که از بین ۵ شاخساره که آزمون بیان ژن gus در آنها مثبت بوده که 1 شاخساره از آلوده سازی با سوسپانسیون I و 4 شاخساره از آلوده سازی با سوسپانسیون II حاصل شدند. در ضمن 4 شاخساره متعلق به دوره هم کشتی 72 ساعته و 1 شاخساره مربوط به دوره هم کشتی 120 ساعته بوده است. بر اساس نتایج به دست آمده بهترین درصد تراریزش معادل 1 درصد می باشد که متعلق به تیمار 72 ساعت هم کشتی، سوسپانسیون II و جداکشت محور جنینی سر بریده بوده است.

نویسندگان

شیوا حمزه

دانشگاه رازی کرمانشاه، موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Adkins AL, Godwin ID and Adkins W (1995) An efficient ...
  • Carlos Popelka J, Terryn N and Higgins T.J.V (2004) Review ...
  • Fontana G, Santini L, Caretto S, Frugis G and Mariotti ...
  • Islam R, Malik T, Husnain T and Riazudin S (1994) ...
  • Kar S, Johnson M, Nayak P and Sen SK (1996) ...
  • Kri shnamurtyhy KV, Suhasini K, Sagare AP, Meixner M, Kathen ...
  • Satelly DM, Altman DW, Kohel RJ, Rangan TS and Commiskey ...
  • Saxena N, Saxena P, Johanson MC, Virmanir C, Virmani SM ...
  • نمایش کامل مراجع