بررسی ارتباط پلی مورفیسم های ژن سیکلواکسیژناز-(rs و 20417 rs5277)2- با سرطان روده بزرگ( CRC) در جمعیت ایران

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 859

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI07_0543

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

پلی مورفیسم های ژن سیکلواکسیژناز (COX-2)2 در افزایش احتمال خطر ابتلا به سرطان غیر ارثی روده بزرگ تاثیر گذار هستند. آنزیم سیکلواکسیژناز آنزیمی کلیدی در واکنشهای التهابی به شمار میرود. لذا این مطالعه به منظوربررسی همبستگی احتمالی دو پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی (rs 5277و rs20417) در ژن سیکلواکسیژناز 2 با سرطان غیرارثی روده بزرگ در یک جمعیت از ایران انجام شد.مواد و روشها: این مطالعه از نوع مورد- شاهدی بر روی 100 بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ و 100 فرد کنترل که به بیمارستان طالقانی تهران مراجعه کرده بودند انجام شد.به منظور تعیین ژنوتیپ های ژن سیکلواکسیژناز 2 از روش PCR-RFLPاستفاده شد و آنزیم های محدودالاثرAciI و HincII مورد استفاده قرار گرفتند.ژنوتیپ های 200 نمونه تعیین و دو گروه با هم مقایسه شدند. یافته ها: در موردrs20417 یافته ها اختلاف معنی داری بین افراد بیمار و کنترل نشان داد(P=0.014) بنابراین این پلی مورفیسم با خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط است.اما ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسم با شماره بازیابی rs5277 افزایش ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ یافت نشد.((P=0.983) نتیجه گیری: بر اساس یافته های این تحقیق همبستگی معنی داری بین ژنوتیپ(rs20417) -765G>C و سرطان روده بزرگ وجود دارد. بعلاوه نتایج مطالعه نشان می دهد که پلی مورفیسم با rs5277 در جمعیت ایران فاکتور مهمی برای ابتلا به سرطان روده بزرگ نیست.

کلیدواژه ها:

پلی مورفیسم ، سرطان روده بزرگ ، PCR-RFLP ( COX-2) سیکلواکسیژناز 2

نویسندگان

فاطمه خورشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی سلولی و مولکولی- مرکز تحقیقات کبد و گوارش بیمارستان طالقانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران،ایران

سید رضا محبی

دکتری ویروس شناسی پزشکی- مرکز تحقیقات کبد و گوارش بیمارستان طالقانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران،ایران

مهدی منتظر حقیقی

دکتری ژنتیک مولکولی- مرکز تحقیقات کبد و گوارش بیمارستان طالقانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ،تهران،ایران

محمد یعقوب طالقانی

کارشناسی سلولی و مولکولی - مرکز تحقیقات کبد و گوارش بیمارستان طالقانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران،ایران