تهیه وکتور مناسب برای انتقال ژن SOS3 به گیاه ذرت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 622

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0180

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

شوری خاک از مهمترین عوامل کاهش دهنده عملکرد گیاهان و تولید محصولات کشاورزی می باشد. بیان بیشینه ژنهای دخیل در مسیرهای مقاومت در برابر شوری، از قبیل مسیر تنظیم هموستازی یونی SOS، یکی از مهمترین و موثرترین روشها برای افزایش مقاومت گیاه می باشد ژن SOS3 یکی از ژن های کلیدی در این مسیر تنظیمی بوده و در اصل باعث فعال سازی این مسیر می شود. از آنجا که ذرت یک گیاه نسبتاً حساس به شوری بوده و شوری خاک از مهمترین عوامل محدود کننده تولید ذرت در حال حاضر و آینده بشمار می رود، لذا تولید ذرت های تراریخت با بیان بیشینه این قبیل ژن ها می تواند از کاهش عملکرد و سطح کشت این گیاه استراتژیک در آینده جلوگیری کند. باتوجه به اینکه وجود وکتورهای بیان مناسب برای انتقال پایدار ژن هدف در گیاه ذرت از عوامل ضروری می باشد، لذا در این پروژه به طراحی و ساخت وکتور بیان مناسب برای انتقال پایدار ژن SOS3 به گیاه ذرت با روش تفنگ ژنی پرداخته شد. برای این منظور، ابتدا مناسبترین استراتژی برای کلون کردن cDNAی ژن SOS3 که قبلاً در آزمایشگاه بیوتکنولوژی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان جداسازی و در وکتور pGBKT7 کلون گردیده بود، طراحی و پس از چندین مرحله کار عملی، وکتور بیان مناسب برای انتقال آن به گیاه ذرت تهیه گردید. در مرحله اول، ژن SOS3 از وکتور pGBKT7 جداسازی و در وکتور pMA4 در بین پروموتر CaMV35S و ترمیناتور Tnos کلون گردید. وکتور حاصل pER1 نامگذاری شد. سپس ژن گزینشگر manA که کدکننده فسفومانوز ایزومراز است، بعنوان ژن گزینشگر از وکتور pMA5 جداسازی و در وکتور pER1 کلون شد. وکتور حاصل pER2 نامگذاری شد که می توند برای انتقال ژن به ذرت و سایر گیاهان فاقد ژن manA با استفاده از روش ریزپرتابی ، مورد استفاده قرار گیرد.

نویسندگان

الهام رضایی دیندارلو

دانشجوی کارشناسی ارشد

محمد احمدآبادی

استادیار گروه بیوتکنولوژی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ward, J.M., Hirschi, K.D., Sze, H. 2003. Plants pass the ...
  • Mahajan, S., Pandey, G.K., Tuteja, N. 2008. Calcium- and salt-stres ...
  • Yang, Q., Chen, Z.Z., Zhou, X.F., Yin, H.B., Li, X., ...
  • M artinez -Atienza, J, Jiang, X., Garciadeblas, B., Mendoza, I, ...
  • Shang, G., Li, Y., Hong, Z., Cheng-long, _ Shao-zhen, H., ...
  • Zhao, Y., Wang, T., Zhang, W., Li, X. 2011. SOS3 ...
  • Birnboim, H.C., Doly, J. 1979. A rapid alkaline extraction procedure ...
  • Ahmadabadi, M., Ruf, S., Bock, R. 2007. A leaf-based regeneration ...
  • نمایش کامل مراجع