بهینه سازی انتقال ژن ب گیاه کاهو به روش ریزپرتابی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 469

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0231

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

با توجه به مصرف خوراکی و بیوماس بالا، گیاه کاهو پتانسیل مطلوبی جهت تبدیل شدن به بیورآکتور برای تولید پروتئین های نوترکیب را دارد. در سال های اخیر، انتقال ژن به کلروپلاست انقلاب بزرگی در جهت افزایش سطح بیان پروتئین های نوترکیب بوجود آورده است. با این حال، بدلیل کارایی پایین انتقال ژن به کلروپلاست، تولید پروتئین های نوترکیب در برخی گیاهان از قبیل کاهو به سختی امکان پذیر شده است. با توجه به اینکه انتقال ژن به روش ریزپرتابی کارآمدترین روش برای انتقال ژن به کلروپلاست شناخته شده است. بهینه سازی پارامترهای موجود در این روش می تواند موجب افزایش کارآیی این روش شده و احتمال موفقیت در انتقال ژن به کلروپلاست گیاه کاهو را افزایش دهد. بنابراین، در این تحقیق پارامترهای مختلف دخیل در روش ریز پرتابی از جمله نوع ذرات، فشارپرتاب، فاصله آداپتورتا بافت هدف و تفاوت در نوع کاشت و پرورش گیاه مورد بررسی قرار گرفت. با بررسی بیان موقت ژن gus در برگ های شلیک شده پس از یک روز، ذرات طلا و فشار 1350psi در فصله 3/5CM آداپتور از بافت برگی گیاهان کشت شده در محیط in vitro به عنوان بهترین تیمار ها شناخته شدند.

نویسندگان

سونیا رمضانی

دانشجوی کارشناسی ارشد

محمد احمد آبادی

استادیار گروه بیوتکنولوژی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :