بررسی اثر تیمار های زمانی محلول آنزیمی برجداسازی و استخراج پروتوپلاست زعفران

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 578

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_1022

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

زعفران گیاهی تریپلویید و عقیم است که به صورت رویشی و از طریق بنه تکثیر می گردد، به همین دلیل اصلاح آن با روش های سنتی اصلاح نباتات مشکل است. کشت پروتوپلاست، یکی از روش های اصلاح این گیاه بشمار می رود. باززایی مستقیم گیاهچه در گیاهان دولپه مشکل بوده و باززایی زمانی موفقیت آمیز است که از کالوس های جنین زا به عنوان منبع استخراج پروتوپلاست استفاده شود. در این بررسی برای جداسازی و استخراج پروتوپلاست، کالوس های جنین زا را به صورت معلق در محلول آنزیمی دارای محیط MS،ا0/1%پکتولیاز Y-23، ا1% سلولز R-10،ا1%دریزلاز،ا0/1% MES و M ا0/3 مانیتول قرار داده و سپس این مخلوط به در شیکر در تاریکی و در دمای 25°C همراه با اعمال 4 تیمار زمانی منتقل گردید. رنگ آمیزی پس از تیمارهای آنزیمی با تریپن بلو وشمارش پروتوپلاست ها با همو سایتومتر انجام شد. در تیمارهای آنزیمی 1/5، 3، 4 و 5 ساعته به ترتیب 105× 22 ، 105 × 40 ، 105 × 32 و × 105×26 پروتوپلاست در هر میلی لیتر سوسپانسیون بدست آمد. براین اساس، پس از تیمار آنزیمی 3 ساعته، تعداد و میزان زنده ماندن پروتوپلاست ها نسبت به سایر تیمارها بیشترین مقدار را دارا بود. برای ثابت نمودن و حفظ زنده ماندن پروتوپلاست های حساس از دانه های آلژینات کلسیم استفاده گردید.

کلیدواژه ها:

زعفران( Crocus sativus L.) ، تریپلوئید ، استخراج پروتوپلاست

نویسندگان

شبنم هسراک

دانشجوی دکتری گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

رضا ضرغامی

عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Brodelius P., and Nilsson K . 1980 _ Entrapment of ...
  • Eb rahimzadeh h., and Karamian _ 2000. Plantlet regeneration from ...
  • Isa T., Ogasawarw T., and Kaneko H. 1990 _ Regeneration ...
  • Agricultural Biotechnology Research Institue of Iran, Karaj, Iran. reZazar ghami200 ...
  • نمایش کامل مراجع