اثر سطوح و منابع مختلف شوری و تلقیح میکوریزایی روی ویژگی های ریشه و غلظت فسفر، سدیم و پتاسیم شبدر برسیم (.Trfolium alexandrinum L)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 508

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCASPNU01_102

تاریخ نمایه سازی: 22 فروردین 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر سطوح و منابع مختلف شوری روی ویزگی های ریشه و غلظت فسفر، سدیم و پتاسیم شبدر برسیم (.Trfolium alexandrinum L) در همزیستی با قارچ میکوریزآربوسکولار، آزمایشی در سال 90 به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین اجرا شد. قارچ در دو سطح NM (عدم تلقیح با میکوریزا) و M (تلقیح با میکوریزا) به عنوان فاکتور اول، سه سطح شوری شامل شاهد (آب آبیاری 2/2)، 5 و 10 دسی زیمنس بر متر به عنوان فاکتور دوم و چهار نوع نمک شامل سولفات منیزیم،کلرید سدیم، سولفات سدیم و کلرید منیزیم به عنوان فاکتور سوم در نظر گرفته شدند. نتایج آنالیز آماری افزایش معنی داری در وزن خشک کل گیاه (اندامهای هوایی و ریشه)، طول ریشه، میزان عناصر فسفر، پتاسیم، سدیم و نسبت K/Na را در ریشه و اندام هوایی گیاهان میکوریزایی در مقایسه با گیاهان شاهد (بدون میکوریزا) نشان داد. با افزایشسطوح شوری، میزان سدیم افزایش یافت ولی کاهش معنی داری در مؤلفه های رشد یاد شده و عناصر فسفر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و نسبت K/Na در ریشه و ا ندام هوایی مشاهده گردید. در سطوح مشابه شوری، به ترتیب نمک های کلرید سدیم و سولفات منیزیم دارای بیشترین تا کمترین درجه سمیت برای گیاه شبدر برسیم بودند. به نظر می رسد مهمترین عامل افزایش عملکرد تیمارهای میکوریزایی نسبت به شاهد، در درجه اول بهبود جذب فسفر و سپس بالا تر بودن نسبت K/Na آنها باشد.

نویسندگان

بیتا معادی

استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رضوانی م. اردکانی م. ر. رجالی ف. نورمحم‌دی ق. زعفریان ...
  • Alias gharzadeh, N., N. S. Rastin, H. Towfighi, and A. ...
  • AI-Karaki, G. N. 200. Growth of mycorrhizal tomato and mineral ...
  • Giovannetti, M., and B. Mosse. 1980. An evaluation of techique ...
  • Phillips, J. M., and D. S. Hayman. 1970. Improved procedures ...
  • نمایش کامل مراجع