عوامل موثر در شکست لوله های شبکه ی آبرسانی و روشهای پیش بینی آن

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,243

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCCE03_541

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1385

چکیده مقاله:

با توجه به افزایش روز افزون هزینه های اقتصادی و اجتماعی شکست لوله ها در سیستم های توزیع آب شهری، پیش بینی نزخ شکست لوله ها امری کاملا ضروری است. در بخش اول این مقاله پارامترهای اساسی د شکست لوله ها مورد بررسی قرار می گیرند. به دلیل آن که بهره گیری از معلومات پایه ای همراه با تکنیک های مدل سازی داده گرا، باعث بهبود مهارت های مدل سازی می شود، شناخت پارامترهای اصلی مدل های شکست اهمیت ویژه ای دارد. در بخش دوم به بررسی روشهای پیش بینی شکست پرداخته می شود که از جمله ی آنها روشهای ریاضی است. اگر چه استفاده از ابزارهای ریاضی کلاسیک برای تشریح فرآیندهایی که باعث شکست در لوله های آبی می شوند، غالبا مشکل است، ولی به دلیل گستردگی و گاهی ناشناختگی دامنه ی مساله و پرهزینه بودن جمع آوری کلیه اطلاعات مفید و موثر برای مدلهای فیزیکی شکست، آنها همچنان از پر ستفاده ترین روشها می باشند. در پیش بینی های آماری، افزایش خرابی و زوال در لوله ها، با پارامترهایی یکنواخت و مستقل از زمان(دائمی) مطرح می شود. این پارامترهای دائمی، شکست لوله ها را با سن، جنس، قطر، ضخامت جدار، نوع خاک و طریقه ی کارگذاری لوله ها مرتبط می سازد. در این مقاله پیش بینی شکست با استفاده از روش جدید داده کاوی تحت عنوان رگرسیون چند جمله ای تکاملی که عبارت های سیمبلیک و عددی را با هم ترکیب می کند، بررسی شده و در آن با استفاده از پارامتر فشار آب ( غیردائمی)، اثر نوفه های پارامترهای غیر دائمی با روند یکنواخت شکستی که پارامترهای دائمی پدید می آوردند، ترکیب می شود. همچنین در یک مطالعه موردی فرمولهایی شامل متغیرهای مستقل قابل تشخیص صریح که بینش هایی را در پروسه ی شکست لوله های منطقه آشکار می سازند، ارائه می شود.

کلیدواژه ها:

شبکه های توزیع آب شهری ، شکست لوله ها ، داده کاوی ، پارامترهای شکست ، روش های پیش بینی شکست ، رگرسیون چند جمله ای تکاملی

نویسندگان

آرش آقایی

کارشناس ارشد عمران- مهندسی آب و هیدرولیک

مسعود تابش

استادیار مهندسی عمران دانشکده فنی دانشگاه تهران

جلیل ابریشمی

دانشیار گروه مهندسی عمان دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شرکت مهندسین مشاور سروآب، طرح جمع‌آوری، تصفیه و دفع فاضلاب ...
  • آقایی، آرش.، پژوهشی پیرامون روش‌های پیش‌بینی شکست در سیستم‌های توزیع ...
  • Kleiner, Y. and Rajani, B. B. _، C omprehensive Review ...
  • Giustolosi, O., Savic, D.A., ?A Novel Genetic Programming Strategy: Evolutionary ...
  • Babovic, V., Drecourt, J., ?Data Mining Approach to Pipe Burst ...
  • Park, S., Loganathan, G.V., ?An Optimal Replacement Scheduling Model for ...
  • Esenbeis, P., Le Gat, Y., 0Probabilistic Forecast of Failure Occurrence ...
  • نمایش کامل مراجع