تجزیه و تحلیل ایمنی گودبرداری در شهرهای تهران و کرمانشاه در سال 1393

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 774

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCCMPGP02_028

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

چکیده مقاله:

ساخت و ساز فرآیندی است پویا که بطور ذاتی با خطراتی بالقوه همراه می باشد. عملیات گودبرداری شامل فعالیت های ساختمانی ازقبیل خاک برداری، پی کنی، حفاری چاه، مجاری آب و فاضلاب، پی کنی با وسایل دستی و ماشین آلات مکانیکی است. گودبرداری یکیاز خطرناک ترین فعالیت های عملیات ساخت و ساز می باشد و از لحاظ تاریخی جایگاه برجسته ای در رسانه های مختلف دارد. اینمطالعه به منظور تجزیه و تحلیل ایمنی عملیات گودبرداری در دو شهر بزرگ (تهران و کرمانشاه) در سال 1393 انجام گرفت. برای انجاماین مطالعه از پرسشنامه 99 سوالی بر اساس چک لیست های NIOSH و OSHA استفاده گردید. و در هر کدام از شهرها 11 پرسشنامهدر نقاط مختلف شهر تکمیل گردید. و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 19 SPSS انجام شد. نهایتا 99 آیتم به 7 گروه تقسیمشدند . نتایج این مطالعه نشان داد که وضع ایمنی گودبرداری در شهر تهران در وضعیت مطلوبی است، ولی در شهر کرمانشاه موارد و نکاتایمنی رعایت نمی گردد. و همچنین آگاهی و آموزش نسبت به مسائل ایمنی، عامل کلیدی در کاهش حوادث ناشی از گودبرداری در شهرتهران، برخلاف شهر کرمانشاه است. آگاهی از قوانین، دستورالعمل ها و آیین نامه های مرتبط با موضوع گودبرداری به همراه شناختروش های اجرایی در امر ایمن سازی گودبرداری ها موجب خواهد شد تا سایت های گودبرداری از سطح ایمنی بالاتری برخوردار شوند، وبه تبع آن حوادث و شدت آن ها تا حد قابل ملاحظه ای در این قبیل مناطق کاری کاهش یابد. از سوی دیگر، آشنایی هر یک از عواملاجرایی با تکالیف و مسوولیت های حقوقی و قانونی خویش نیز می تواند باعث شود تا رعایت این تکالیف و مسوولیت ها، به ایمن شدن هرچه بیشتر سایت های گودبرداری کمک نماید.

نویسندگان

رضا غلام نیا

دکترای بهداشت حرفه ای، عضو هیئت علمی دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

میلاد احمدی مرزاله

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE)، دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

سیدحمید فلکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE)، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • غ‌ی‌ان، _ _ _ _ _ _ _ _ _ ...
  • Excavation work, Code of Practice, government of Western Australia, October ...
  • Hughes P, Ferrett Ed. Introduction to Health and Safety at ...
  • Guide for Excavation Work, workplace safety and health Division, Government ...
  • lis T , Nowacki k. occupational health and safety management ...
  • M. spilka, A Kania. Influence of management system on the ...
  • _ _ _ _ Prevention (CTC1. Occupational fatalities during trenching ...
  • نمایش کامل مراجع