تکثیر و کاربرد درختچه توج در اراضی شور و سدیمی بعنوان یک پوشش گیاهی و بررسی نقش آن در محدود کردن کویری شدن اراضی ، فرسایش خاک و احیای محیط زیست

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,584

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEA02_071

تاریخ نمایه سازی: 3 فروردین 1386

چکیده مقاله:

فرسایش شوری و کویری شدن خاک از جمله فرایندهایی هستند که منابع خاک و آب کشور مـا را بـ ه صـورت مـستق یم و غیر مستقیم شدیداً تهدید می نمایند . در مناطق خشک، که خاک های شور وسعت زیادی دارند، آب های زیـر زمینـی آن هـا عموماً شور بوده که باعث افزایش شوری نیز می شود . یکی از راه هـای جلـوگیری از تـشدید شـوری خـا ک در ایـن منـاطق کشت گیاهان مقاوم به شوری است . درختچه توجه Salvadora oleoides یکی از گیاهان مقاوم به شوری و سـدیمی بودن خاک می باشد . با توجه به ارزش خاک به عنوان یکی از منابع حیاتی در ایران و مهار کـردن پدیـده کـویری و بیابـانی شدن اراضی، در سال 1377 پروژه علمی تحت عنوان بالا به شورای پژوهش های علمی کـشور ارائـه شـد کـه از سـوی ایـن شورا جهت اجرا تصویب شد و پس از اجرا نتایج ارزش مندی حاصل گشت . این درختچه قادر اسـت در اراضـی بـا شـوری بیش از 30 ds/m و ESP بیش از 60 به خوبی رشد کر ده و در برابر خشکی نیز مقاوم می باشـد . شـاخ و بـرگ آن بـرای دام بسیار خوش خوراک می باشد درختچه فوق بهترین پوشش گیاهی برای اراضی شور و بـاتلاقی بـوده کـه بـا کاشـت آن بسیاری از اراضی نامناسب به مراتع مفید و دائمـی تبـدیل گـشته کـه عـلاوه بـر جلـوگیری از توسـعه وسـعت اراضـی شـور، فرسایش آبی و بادی خاک، نهایتاً وضعیت محیط زیست را بهبود می بخشد .

نویسندگان

جواد سرحدی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی منطقه جیرفت و کهنوج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - قدیری، ح.، (مترجم) . 1364 . حفاظت خاک، انتشارات ...
  • - کردوانی، پ، 1362 . حفاظت خاک، انتشارات دانشگاه تهران ...
  • - کردوانی، پ، 1369 . مناطق خشک، انتشارات دانشگاه تهران ...
  • - مجللی، ح، (مترجم) . . 13T3 خاک‌های شور و ...
  • نمایش کامل مراجع