تأثیر قارچ میکوریز آربوسکولار(Glomus hoi)، سطوح فسفر و تنش خشکی بر تعدادی از صفات ریشة گشنیز(Coriandrum sativum L.) در شرایط مزرعه و آزمایشگاه

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,242

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEA02_082

تاریخ نمایه سازی: 3 فروردین 1386

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تأثیر قارچ میکوریزا، سطوح فسفر و تنش خشکی بر تعدادی از صفات ریـشۀ گـشنیز در شـرایط مزرعـه و آزمایش گاه، این تحقیق در سال 1385 در موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کـرج انجـام گرفـت . آزمـایش مزرعـه ای بـه صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا گردید . تیمارهای مورد بررسی شامل کاربرد و عدم کاربرد میکوریزا، مقادیر 0 ، 35 و 70 کیلوگرم در هکتار کود فسفر و دور آبیاری 30 میلی متر تبخیر ( شـرایط بـدون تنش خشکی ) و 60 میلـی متـر تبخیـر از سـطح تـشتک تبخیـر ( شـرایط تـنش خـشکی ) بودنـد . نتـایج نـشان داد کـه تـأثیر ات دورآبیاری و فسفر بر عملکرد ریشه، طول ریشه، طول ریشه چه و وزن خشک ریشه چه در سطح 1 درصـد معنـی دار بودنـد . بیش ترین میانگین عملکرد ریشه 2695 کیلوگرم در هکتار، طول ریشه چه 1/51 سانتی متر و وزن خشک ریـشه چـه 0/2724 گرم در شرایط بدون تنش و بیش ترین میانگ ین طول ریشه 18/89 سانتی متر در شرایط تنش به دست آمد . مقایسه میانگین ها نشان داد که بیش ترین میانگین عملکرد ریشه 2203 کیلوگرم در هکتار، طول ریشه 20/56 سانتی متر، طـول ریـشه چـه 1/46 سانتی متر و وزن خشک ریشه چه 0/2218 گرم از کاربرد 70 کیلـوگرم فـسفر در هکتـار بـ ه دسـت آمدنـد . هـم چنـین تـأثیر میکوریزا بر عملکرد ریشه، طول و وزن خشک ریشه چه در سطح 1 درصد و بر طول ریشه در سطح 5 درصد معنی دار بود . بیش ترین میانگین عملکرد ریشه 2197 کیلوگرم در هکتار، طول ریشه 20/02 سانتی متر، طـول ریـشه چـه 1/25 سـانتی متـر و وزن خشک ریشه چه 0/2314 گرم ازکاربرد میکوریزا به دست آمدند . اثر متقابل میکوریزا و فسفر بر عملکرد ریـشه ، وزن و طول ریشه چه درسطح 5 درصد و اثر متقابل میکوریزا و دورآبیاری بر عملکرد ریشه در سطح 1 درصد معنی داربـود . نتـایج این آزمایش نشان داد که میکوریزا رشد ریشۀ گشنیز را افزایش داده اسـت کـه نکتـۀ مهمـ ی بـرای افـزایش جـذب آب در نواحی خشک و نیمه خشک می باشد .

کلیدواژه ها:

گشنیز ، میکوریز آربوسکولار ، فسفر ، تنش خشکی و ریشه

نویسندگان

حسین علی آبادی فراهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

محمدحسین لباسچی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

امیرحسین شیرانی راد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

سیدعلی رضا ولد ابادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -هاشمی دزفولی، ابوالحسن، ع . کوچکی و م . بنایان ...
  • - متین، ا. 132. گیاهان دارویی، طبیعت و طبابت با ...
  • Behl R. K.Dhanda S.S.; Sethi G.S. 2004. Indices of drought ...
  • - Kapoor R, Giri B, Mukerji G. _ 2001. Myc ...
  • Katal, N.W.S. and Mina, G.P. 1989. Effect of row spacing ...
  • Karoliina, N. and H, Hely. 2002. Pisolithus tinctorius promotes germination ...
  • Labour K., Jolicoeur M., and M., St-Arnaud. Arbuscular mycorrhizal re ...
  • -Ruiz-Lozano J. M., Azcon R., and M. Gomez. Effects _ ...
  • West, H. 1991. Soil phosphate status modifies response _ mycorrhizal ...
  • In order to study on the effects _ mycorrhizal fungi, ...
  • نمایش کامل مراجع