بررسی عوامل موثر در تغلیظ و تخلیص علف کش 2، 4- دی کلروفنوکسی استیک اسید(2,4-D) موجود در آبهای محیطی با استفاده از جاذب های سیلیکا

سال انتشار: 1378
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,411

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH02_007

تاریخ نمایه سازی: 30 مهر 1388

چکیده مقاله:

اغلب روشهای جدید تجزیه کمی و کیفی مواد شیمیائی(در این تحقیق آفت کش ها) بگونه ای طراحی می گردند که قادر به شناسایی و اندازه گیری ترکیبات و عناصر مورد نظر در نمونه های محیطی و بیولوژیکی پیچیده باشند. تبدیل چنین نمونه هایی به یک نمونه نسبتاً غلیظ با درصد خلوص بالا علاوه بر تسهیل مراحل اندازه گیری دستگاهی، منجر به تداوم و افزایش عمر دستگاههای حساس تحقیقاتی خواهد گردید. استفاده از فازهای جامد سیلیکا در استخراج نمونه مورد نظر() در محافل تحقیقاتی رایج است و روز بروز در حال توسعه و گسترش می باشد. تنوع اینگونه فازها باعث افزایش روش خواهد شد که اثر بسزایی در تخلیص و تغلیظ نمونه ها خواهد داشت. در این پژوهش بمنظور یافتن اثر عوامل مختلف در آماده سازی آفت کش 2,4-D ، انواعی از فازهای جامد مورد استفاده قرار گرفته اند. همچنین اثر فاکتورهای pH نمونه، قدرت حلال، حجم نمونه و حجم حلال مورد بررسی قرار گرفته است و تاثیر آنها در راندمان بازیافت مشخص گردیده است. نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که بازیافت 2,4-D از نمونه توسط فاز جامد سیلیکای CI8 تسهیل می گردد. در این مطالعه کروماتوگرافی مایع به عنوان یک روش عملی در آنالیز نمونه ها با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است.

کلیدواژه ها:

آماده سازی نمونه(Sample Preparation)- تغلیظ(Concentration)- تخلیص(Purification)-کروماتوگرافی(Chromatography)-فازجامد(Solid Phase)-بازیافت(Recovery)-آفت(Pesticide)