بررسی کارایی ازناسیون در کاهش کل کربن الی و تعداد باکتریهای کلی فرم و تعداد کلی فرمهای مدفوعی در تصفیه خانه اب اصفهان در سال 1383

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 480

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH09_011

تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392

چکیده مقاله:

ازن به عنوان یک اکسید کننده وضوعفونی کننده قوی از اوایل قرن گذشته کاربرد وسیع و فراوانی در عملیات تصفیه آب پیدا کرده است. غلظت ازن مورد استفاده در عملیات تصفیه آب به میزان 0.4 میلی گرم در لیتر ازن برای 5 دقیقه برای گندزدایی در نظر گرفته می شود. بهعنوان مکمل ضدعفونی با ازن از کلر استفاده می شود که به نام فرایند ازن- لر مشهور است. تصفه خانه آب اصفهان از سال 1382 به منظور گندزدایی در فاز یک با ظرفیت s/3m5 از فرایند ازن –کلر استفاده می نماید. هدف از این بررسی تعیین کارایی ازن در کاهش کل کربن آلی (TOC) و عامل باکتریایی است که در آب خام ورودی به تصفیه خانه وجود داشته و می بایستی در فرایندهای تصفیه کاهش می یابد. در این بررسی به مدت سه ماه تعداد 25 نمونه از قسمتهای ورودی، بعد از ازن زنی اولیه، بعد از ازن زنی ثانویه و خ روجی تصفیه خانه آب اصفهان برداشت شد و آزمایشهای میکروبی و کل کربن آلی بر روی نمونه ها انجام گرفت. براساس آزمون آماری مشخصگردید که میانگین غلظت کل کربن آلی و تعداد باکتریهایی کلی فرم و کلی فرمهای مدفوعی در ورودی بعد از ازن زنی الویه، بعد از ازن زنی ثانویه اختلاف معنی داری وجود دارد (0.05>P) اما میانگین این پارامترها بعد از ازن زنی ثانویه و خروجی اختلاف معنی داری وجود ندارد (0.05کل کربن آلی و باکتریهای کلی فرم و کلی فرمهای مدفوعی ازن زنی به تنهایی جهت گندزدایی آب در این تصفیه خانه کافی نبوده، در نتیجه کلرزنی در قسمت خ روجی تصفیه خانه هم برای ایجاد باقیمانده و هم برای گندزدایی کامل آب مورد نیاز می باشد.

کلیدواژه ها: