بررسی میزان آگاهی آرایشگران زن شهرستان ارومیه از انواع بیماریهای منتقله و راه های انتقال از حرفه آرایشگری و نحوه گندزدایی وسایل کار

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 878

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH16_375

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

یکی از مشکلات بهداشتی در اماکن عمومی مانند آرایشگاهها عدم آگاهی کافی متصدیان حرفه آرایشگری نسبت به اهمیت رعایت موازین بهداشتی در این حرفه میباشد. بطوری که کمبود یا فقدان اطلاعات بهداشتی متصدیان آرایشگری در خصوص بیماریهای شغلی و راههای انتقال و پیشگیری آن، شرایط را برای انتقال بیماریهای مختلفی از قبیل بیماریهای عفونی، قارچی و بویژه ویروسی از جمله ایدز و هپاتیت فراهم می کند.مواد و روشها: در این مطالعه تعداد 130 نفر از آرایشگران زن موجود در مناطق سه گانه شهرستان ارومیه بطور تصادفی با در نظر گرفتن تراکم آرایشگاهها در مرکز شهر انتخاب و از طریق پرسشنامه و مصاحبه اطلاعات جمع آوری گردید و داده ها با استفاده ز نرم افزار spss مورد آنالیز قرار گرفت.نتایج: نتایج حاصله نشان می دهد که میزان آگاهی 8/53 درصد از آرایشگران از انواع بیماریهای منتقله در حد متوسط بوده و 3/22 درصد، آگاهی در سطح بالایی دارند و 4/55 درصد افراد، از راه ها و وسایل منتقل کننده بیماریها در سطح پایینی آگاهی دارند.7/97 درصد از افراد الکل و8/60 درصد حرارت را به عنوان روش گندزدایی شناخته و تعداد کمی از آرایشگران با ساولون و اتوکلاو به عنوان روش گندزدایی آشنا بودند. انجام آزمونهای دقیق فیشر و کای دو نشان می دهد رابطه معنی داری بین میزان آگاهی آرایشگران و سطح سواد و شرکت در کلاسهای آموزشی وجود دارد( p- value < 0/05).نتیجه گیری: بررسی نتایج حاکی از این است که آگاهی آرایشگران از بیماریهای قارچی و راه های انتقال آن نسبت به سایر بیماریها مانند ایدز و هپاتیت کمتر است و از بین وسایل منتقل کننده بیماریها بیشتر افراد به ترتیب تیغ و قیچی را وسیله انتقال دانسته و توجهی به پیش بند، حوله یا سایر وسایل ندارند. با وجود اینکه بیشتر آرایشگران الکل را به عنوان روش گندزدایی معرفی کرده اند، ولی تعدادی کمی از نحوه ساخت و انجام صحیح آن اطلاع داشته و بیشتر روش استفاده از حرارت را به طور صحیح انجام می دادند. مقایسه نتایج نشان داد که میزان سواد آرایشگر و شرکت در دورهای آموزشی باعث افزایش میزان آگاهی آنها شده، لذا با برنامه ریزی دقیق و انجام آموزشهای لازم طی کلاسهای آموزشی می توان سطح آگاهی و بهداشت را در بین آرایشگران زن ارتقاء بخشید.

نویسندگان

ناهید نویدجوی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه – گروه مهندسی بهداشت محیط – دانشکده بهداشت. ارومیه، ایران

آیدا اجلالی

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز،تبریز،ایران

زهره خدای اقدم

کارشناس بهداشت محیط،ارومیه،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :