بررسی مزیت ها و راهکارهای آبیاری و اصلاح اراضی شور و سدیمی با استفاده از اختلاط آب ابیاری و زه آب شبکه های زهکشی در استان خوزستان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 536

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFF01_026

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394

چکیده مقاله:

مهمترین روش اصلاح خاک های سدیمی، استفاده از آب های با شوری بالا می باشد. زهاب های تولید شده در مزارعکشاورزی استان خوزستان بدون هیچ تصفیه ای مستقیما وارد رودخانه های استان شده و باعث شوری و آلودگی آب اینرودخانه ها می شوند. در حالیکه می توان از این آب های شور جهت اصلاح خصوصیات فیزیکوشیمیایی اراضی سدیمی که سطحوسیعی از اراضی استان را اشغال کردهاند استفاده کرد. زهاب های تولید شده در مزارع کشاورزی استان خوزستان (بخصوص درمزارع نیشکر) مستقیماً وارد رودخانه کارون شده و کیفیت آب را بشدت تحت تاثیر قرار می دهند، و از طرف دیگر وجود سطوحوسیعی از خاک های سدیمی در استان خوزستان که هزینه بسیار زیادی برای اصلاح این خاک ها لازم است، بنابراین می توان بااستفاده از زهاب های شور تولید شده در مزارع کشاورزی از یک طرف جلوی آلودگی بیشتر رودخانه کارون را گرفت و از طرفدیگر اراضی و خاک های سدیک موجود در سطح استان خوزستان را اصلاح نمود. هدف این مقاله ارائه مزیت های استفاده ازروش اختلاط زه آب های شبکه های زهکشی با آب شیرین به منظور اصلاح اراضی سدیمی خوزستان و نیز آبیاری گیاهان می باشد.

کلیدواژه ها:

اصلاح اراضی شور و سدیمی ، آبهای شور و نامتعارف ، خوزستان

نویسندگان

رحیم محمدزاده کرکرق

دانشجوی دکتری دانشگاه شهید چمران اهواز

مصطفی چرم

دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز

زهرا سواری

کارشناسی ارشد علوم خاک دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :