جداسازی باکتریوفاژ اختصاصی باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris عامل فساد آب میوه از خاک

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,063

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1327

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

نگهداری قطعات تازه میوه ها و سبزیجات بسیار دشوار است، زیرا بافت های آنها ممکن است آسانتر از محصولات دست نخورده در معرض تهاجم باکتریهای عامل فساد قرار بگیرند. باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris مهمترین باکتری عامل فساد آب میوه ها می باشد. به همین دلیل استفاده از روش های مناسب برای جذف این باکتری آز آب میوه مورد توجه خاص قرار گرفته است. استفاده از فاژ یا تولیدات فاژی در محصولات غذایی اخیراً برای کنترل باکتری های مواد غذایی به طور صنعتی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش جداسازی باکتریوفاژ اختصاصی باکتری Alicyclobacillus acidoterrestris از خاک برای جلوگیری از فساد آب میوه می باشد. روش کار: نمونه های جمع آوری شده از خاک اطراف درختان کنار (سدر) پس از سانتریفیوژ و فیلتر شدن برای جستجوی فاژ مورد بررسی قرار گرفتند. باکتری مورد نظر در محیط کشت (Alicyclobacillus Acidoterrestris Broth)AAB تکثیر داده شد و از آن غلظت نیم مک فارلند تهیه شد. باکتری قبلاً از آب میوه جداسازی و توسط روش های بیوشیمیایی تشخیص و توسط روش مولکولی تأئید شده بود. با اضافه کردن مقدار مشخصی از نمونه های محیطی اجازه تکثیر فاژ در محیط واجد باکتری داده شد. پس از آن محیط سانتریفیوژ شد تا باکتری رسوب کند. مایع رویی که منبع فاژ است فیلتر شد. این مایع خالص فاژ با روش آگار دلایه جهت بررسی تشکیل پلاک مورد آزمایش قرار گرفت. پلاک های تشکیل شده از لحاظ شک و اندازه مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: وجود باکتریوفاژها در مایع فیلتر شده با استفاده از مشاهده تشکیل پلاک مورد تأئید قرار گرفت. بدین ترتیب از نمونه خاک اطراف درخت کنار باکتریوفاژ مقاوم به دمای بالا و اسیدیته پائین جداسازی شد. نتیجه گیری: در این ژوهش وجود باکتریوفاژ اختصاصی باکتری A.acidoterrestris جداسازی شد. از باکتریوفاژهای یافت شده می توان برای حذف این باکتری از آب میوه ها استفاده نمود. پایداری این باکتریوفاژها در آب میوهها، اختصاصیت و عدم صدمه به یفیت آب میوه از جمله مزایای استفاده از این روش نسبت به سایر فرآیندهای پاستوریزاسیون می باشد و می توان از آن استفاده کرد.

نویسندگان

امیر تاج بخش

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، خوستان

سیده الهام رضا توفیقی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، خوستان

حسین معتمدی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، خوستان

سولماز رفیعی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، خوستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تا 9 آبان 1392 - دانشگاه شیراز ...
  • Hagens S, J. Loessner M. Bacteriophage for Biocontro) of Foodborne ...
  • Baumgart J, Husemman M, Schmidt C. Al icyclobacillus acidoterrestri, OCcurrence ...
  • detection in beverages and beverage base. Flss. 1997; 64: 178-180. ...
  • Ling-Xia I, Ming-Tao F, Cheng-Wei H. Optimization of DNA Extraction ...
  • Yamazaki K, Mukarami M, Kawai Y, Inoue N, Matsuda T. ...
  • Baysal, Ayse H, Icier F. Inactivation Kinetics of Alicycl obacillus ...
  • Casas J, Valverde MT, Marin-Iniesta F, Calvo L. Inactivation of ...
  • نمایش کامل مراجع