اثرات مصرف ماست پروبیوتیک بر سطح چربی های خون در افراد هیپرکلسترولمیک و دیابتی نوع 2

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,066

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1401

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

هدف : واژه پروبیوتیک در اصل کلمه یونانی به معنای (برای زندگی ) است و میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت مصرف در مقادیر کافی اثرات مفیدی برروی بیماران دیابتی نوع 2 و هیپرکلسترولمیک دارند. مواد و روش ها : دراین مقاله مروری تمامی مقالات نمایه شده در پایگاه های علمی واطلاعاتی ازسال 91-84 بررسی و نتایج آنها ارائه گردید. یافته ها: مطالعات برروی تعدادی از بیماران با سطح کلسترول بالاتراز 100mg/dl و بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد .تمامی بیماران به مدت 2 هفته ماست مصرف نکردند و روزانه 300 گرم شیر به رژیم آنها اضافه شد، چربی های خون در این افراد اندازه گیری شد و به طور تصادفی در دو گروه ماست معمولی و پروبیوتیک قرار گرفتند و به مدت 6 هفته 300 گرم از ماست ها را به جای شیر استفاده کردند . دریافتهای غذایی ، شاخص های تن سنجی، فشارخون و سطح لیپیدهای سرم در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد و آنالیز آماری بااستفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های تحلیل کوواریانس و تی زوجی انجام گرفت .نتیجه گیری : هرچه سطح کلسترول خون بالاتر باشد مصرف ماست به ویژه ماست پروبیوتیک به جای شیر در رژیم غذایی افراد هیپرکلسترولمیک سودمندتر خواهد بود همچنین مصرف ماست پروبیوتیک باعث بهبود غلظت کلسترول تام و LDL در بیماران دیابتی نوع 2 می شود و با توجه به کاهش قند خون ناشتا در این بیماران مصرف پروبیوتیک ها را به عنوان درمان کمکی می توان توصیه کرد بعلاوه دریافتند مصرف ماست پروبیوتیک برفشارخون این افراد تاثیری نداشته است.

نویسندگان

المیزا فتحی آذر

دانشجوی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد اصفهان

مطهره نصری

دانشجوی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه پیام نور واحد اصفهان

حسین مقصودی

عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور واحد تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عطایی جعفری، ع، ف، طاهباز، ح، علوی مجد، ح، جودکی، ...
  • عطایی جعفری، ع، س _ حسینی _ ح، علوی مجد، ...
  • عریان، ش، پ، یغمایی _ _، زمانی _ تابستان 1389 ...
  • اجتهد، ه، ج، مهتدی نیا، ع، همایونی راد، م، نیافر، ...
  • پیاهو، ل، ف، اکبرزاده، ع _ همایونی راد _ اسفند1391، ...
  • سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور 1384.سالنامه آماری کشور 1384، ...
  • National Center for Health Statistics and the American Heart Association. ...
  • نمایش کامل مراجع