تأثیر تیمار پسازبرداشت دی فنیل آمین بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت و کنترل سوختگی سطحی سیب رقم گرانی اسمیت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 806

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1459

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

سوختگی سطحی در طی انبارداری یکی از مهمترین اختلالات فیزیولوژیکی سیب است. لذا هدف از این تحقیق بررسی اثر تیمار پساز برداشت دی- فنیل آمین (DPA)، بر کنترل عارضه سوختگی سطحی میوه سیب رقم گرانی اسمیت و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت است. آزمایش در قالب طرحکاملاً تصادفی اجرا شد. تیمار DPA به روش غوطهوری در چهار غلظت صفر (شاهد)، 1500، 2000 و 2500 میلی گرم در لیتر روی میوه سیب اعمال و در در دمای صفر درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85 درصد به مدت شش ماه انبارداری گردید. میزان فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت پراکسیداز و کاتالاز بافت پوست میوه به روش اسپکتروفتومتری و انتشار عارضه فیزیولوژیکی سوختگی سطحی به صورت ظاهری امتیازبندی داده برداری گردید. تیمار دی فنیل آمین عارضه سوختگی سطحی سیب را در طی انبارداری کاهش داد. علت عمده این تاثیر به ظرفیت آنتی اکسیدانتی غیرآنزیمی خود تیمار و نیز اثرات مثبت آن بر افزایش فعالیت آنزیم ها آنتی اکسیدانت بافت پوست میوه داشت. بطوریکه بیشترین مقادیر فعالیت آنزیم های پراکسیداز و کاتالاز به ترتیب در سطوح 1500DPA و 2000 میلی گرم در لیتر بدست آمد. اگرچه تیمار باعث کاهش عارضه سوختگی سطحی در میوه سیب شد، با اینحال در غلظت های بالاتر اثر منفی روی این صفت داشت. در مجموع تیمار دیفنیلآمین در غلظت پایینتر (1500 میلی گرم در لیتر) بیشترین تاثیر را بر کنترل عارضه فیزیولوژیکی سوحتگی سطحی میوه سیب در طی شش ماه انبارداری نشان داد.

کلیدواژه ها:

دی فنیل آمین (DPA) ، سیب گرانی اسمیت ، انبارمانی ، آنزیم های آنتی اکسیدانت

نویسندگان

علی سلیمانی

دانشگاه زنجان،زنجان، استادیار علوم باغبانی

ولی ربیعی

دانشگاه زنجان، زنجان، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی

مهشید غفوری

دانشگاه زنجان، زنجان، دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • منیعی، ع. 137. سیب و پرورش آن. تالیف. انتشارات فنی ...
  • Chen, P.M., Varga, D.M., Miellre. E.A., Facteau, T.J. and Drake, ...
  • Mulpuri V. R., Christopher B. W.. Susan K. B. and ...
  • Moggia, C., Moya-Le6n, M.A., Pereira, M., Yuri, J.A. and Lobos, ...
  • نمایش کامل مراجع