بررسی سرولوژیکی تشخیص کیست هیداتیک به روش AGD و CIEP در گاو و انسان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,355

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1940

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

بیماری کیست هیداتیداز جمله بیماریهای انگلی غیر مسری بین انسان و حیوان است و همانند سایر بیماریهای عفونی سیکل و دوره زندگیمشخص دارد.این بیماری هرساله زیانهای اقتصادی زیادی به کشور ها وارد می سازد که مهمترین این زیانها به واسطه معدوم کردن کل لاشه حیوانات و یا قسمتی از احشاء حیوان،کاهش فراورده های دامی و ....... می باشد. یکی از راه های تشخیص و ردیابی این انگل استفاده از تست های سرولوژ یکی مانند AGD و CIEP می باشد. در این مطالعه سرم 50 گاو مبتلا به عنوان کنترل مثبت و 50 مورد سرم گوساله های سالم به عنوان کنترل منفی در نظر گرفته شد.همچنین 20 بیمار هیداتیدوزی قطعی به عنوان کنترل مثبت و 20 مورد کودکان 1تا 2 سال به عنوان کنترل منفی در نظر گرفته شد. حساسیت تست AGD در کبد گاوهای مبتلا با آنتی ژن های 1و 2و 3 به ترتیب برابر با 76%، 80%، 92% و در ریه های مبتلا به ترتیب برابر با 72%، 76%، 84% می باشد. حساسیت تست CIEP در کبد گاوهای مبتلا به آنتی ژنهای 1و 2و 3به ترتیب برابر با 84%، 92% و 100% در ریه گاو های مبتلا به ترتیب برابر با 84%، 84% و 96% میباشد. حساسیت تست AGD در کبد افراد بیمار با انتی ژنهای 1و 2و 3 به ترتیب برابر با 60%، 60% و 70% ودر ریه افراد بیمار به ترتیب برابر با 60%، 70%، 70% می باشد. حساسیت تست CIEP در کبد افراد بیمار با آنتی ژنهای 1و 2و 3 به ترتیب برابر با 70%، 70% و 80% و در ریه افراد بیمار به ترتیب 70%، 80% و 80% می باشد. ضمنا آنتی ژن POOLED شماره 3 برای تشخیص سرولوژیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. نتایج حاصل نشان میدهد که حساسیت تست CIEP نسبت به تست AGD بیشتر است.علت افزایش حساسیت بدلیل استفاده از جریان برق در روش CIEP است که باعث حرکت آنتی ژن و آنتی بادی در ژل به طرف یکدیگر میشود.درحالی که در روش AGD، آنتی ژن و آنتی بادی در داخل ژل خود به خود به سمت یکدیگر حرکت می کنند.

کلیدواژه ها:

کیست هیداتید-گاو- تست سرولوژی- حساسیت

نویسندگان

رامین روایی

دامپزشک عمومی،مسئول فنی بهداشتی

علی خنجری

استادیار دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

فاطمه محمدیان

دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی دانشگاه تهران

تقی طاهر طلائیه

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسلامی-علی(376 1)کرم شناسی دامپزشکی، جلد دوم سستودها، انتشارات دانشگاه تهران، ...
  • تیزاردایان (1376)اصول ایمنی شناسی دامپزشکی، ترجمه شیمی، احمد، چاپ سوم، ...
  • dixon-jb(1 99)Ech inococcosis, comp- immunol-m icrob iol-infect-dis 20()p:8494 ...
  • نمایش کامل مراجع