بررسی تکنیک ریز کپسول پوشانی به عنوان روشی جهت تثبیت سلول های میکروبی و کاربرد آن در صنایع غذایی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,146

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_196

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

هدف سلول های میکروبی در طیف وسیعی از زمینه های مختلف همچون داروسازی، صنایع غذایی، حفاظت محیط زیست، تولید سوختهای زیستی،بیوتکنولوژی کشاورزی و تصفیه آب کاربرد دارند. برای فعالیت مطلوب این سلولهای میکروبی لازم است شرایط مناسب برای رشد و سوخت و ساز آنها فراهم شده و در همان زمان با محافظت در برابر شرایط سخت زیست محیطی حمایت شوند. علاوه بر این در مورد سلولهای میکروبی که از نظر تولید مواد تجاری پر اهمیت هستند، دستیابی به تراکم سلولی بالا به منظور بازده بالاتر محصول، حفظ فعالیت برای مدت طولانی تری از زمان و بازیافت آسان سلولها از محصولات اغلب مورد توجه است. مواد و روشها: این پژوهش با کمک اطلاعات مربوط به مقالات و پژوهشهای ملی و بین المللی انجام پذیرفت. نتایج: یکی از تکنیکهایی که در دهه های اخیر به منظور تثبیت سلولهای میکروبی استفاده می شود، روش ریز کپسول پوشانی است. ریز کپسول پوشانی شامل پوشش دادن یا به تله انداختن ماده هسته با یک ماده پلیمری به منظور تولید کپسولهایی با اندازه حدود 1 تا 1000 میکرومتر است. این تکنولوژی در بسیاری از فرآیندهای بیوتکنولوژی همچون کپسول کردن پروبیوتیکها در صنایع غذایی و فرآیندهای تخمیری تولید آنتی بیوتیکها، اسیدهای ارگانیک، آنزیمها و همچنین رفع آلودگیهای زیست محیطی کاربرد پیدا کرده است. کپسول کردن سلول های میکروبی در داخل یک ماتریکس پلیمری نیمه تراوا ضمن فراهم آوردن امکان ایزوله کردن فیزیکی سلولها از محیط خارج، این سلولها را به طور ویژه ای در پوشش به وجود آمده حفظ می کند. انتخاب آگاهانه موادو روشها در تولید کپسولها برای اطمینان از حفظ حداکثری بقا سلولهای میکروبی کپسول شده حیاتی است.نتیجه گیری: در این مقاله با مطالعه پژوهشهای انجام شده، ضمن معرفی تکنولوژی ریز کپسول پوشانی، مواد و روشهای مربوطه به عنوان روشی به منظور تثبیت سلولهای میکروبی، تاثیر این تکنیک بر فیزیولوژی و بقا سلول میکروبی و پایداری کپسولهای تشکیل شده مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و در ادامه به بیان خلاصه ای از کاربردهای اخیر تکنیک ریز کپسول پوشانی در فرآیندهای بیوتکنولوژی مختلف پرداخته می شود.

نویسندگان

نیره قلی پور شهرکی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، اصفهان، ایران.

مهشید جهادی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان(اصفهان)، اصفهان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Burgain, J. Gaiani, C. Linder, M. Scher, J; 2011; "Encapsulation ...
  • Champagne, C.P. Fustier, P; 2007; _ 0Microenc apsulation for the ...
  • Dubey, R. Shami, T. C. Bhasker Rao, K. U; 2009; ...
  • Park, J.K. and H.N Chang; 2000;، _ icroenc apsulation of ...
  • Rathore, S., et al; 2012; _ 0Microenc apsulation of microbial ...
  • Schrooyen, P. M. Meer, R. De Kruif, C.G; 2001; _ ...
  • نمایش کامل مراجع