تشخیص گردوهای پر و بدون مغز با استفاده از فراصوت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 854

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_428

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

مقدمه: گردو از محصولات کشاورزی پر اهمیت است و به عنوان یک محصول ارزآور و مهم در کشور محسوب میشود که در میان محصولات آجیلیو خشکباری پس از پسته و بادام بیشترین سطح کشت را داراست. بصورت مکانیزه دستگاهی برای تشخیص پوکی گردو در مقیاس تجاری وجود ندارد لذا با توجه به اهمیت این محصول نیاز به ابزاری برای تفکیک گردوهای پر از خالی ضروری به نظر می رسد. مواد و روش ها: در این پژوهش برای تشخیص و تفکیک گردوهای پوک از مغزدار از فراصوت در فرکانس مرکزی 32/8kHz با ولتاژ پیک تا پیک v1/74 استفاده شد. برای انجام آزمایشهای فراصوتی از دو سنسور فرستنده و گیرنده به صورت متقابل به هم در فاصله 4/5cm بهره گرفته شد. برخی خواص فیزیکی گردوها شامل وزن، قطر بزرگ، قطر کوچک، ارتفاع، قطر هندسی و قطر حسابی محاسبه شدند. سپس با توجه به وزن و اقطار اندازه گیری شدهگردوها را به دو دسته پر و بدون مغز تفکیک کرده و مورد آزمایشهای فراصوتی قرار گرفتند. نتایج و بحث: میانگین وزن، قطر بزرگ، قطر کوچک، ارتفاع، قطر هندسی و قطر حسابی برای گردوهای پر به ترتیب معادل 31/91mm, 34/12mm, 30/69mm, 31/12mm, 9/99g و 31/97mm و برای گردوهای پوک معادل 33/28mm, 37/37mm, 31/01mm, 31/86mm, 5/49g و 34/41mm بودند. همچنین میانگین دامنه ولتاژ پیک تا پیک و ضریب میرایی فراصوتی برای گردوهای پر به ترتیب معادل 449/47v و 0/133 بود و برای گردوهای پوک معادل 265/7v و 0/18 بدست آمدند. نتایج نشان داد که اختلاف دامنه ولتاژ و ضرایب میرایی بین گروهها پر و بیمغز گردوها در سطح 0/01 معنی دار بود.نتیجه گیری کلی: فراصوت به عنوان یک ابزار غیرمخرب با دقتی بالاتر از 99 درصد قادر به تشخیص گردوهای پوک از گردوهای مغزدار است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

ی محمدی

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد

رحیم ابراهیم

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ebadi, A., Rezaei, M., & Fatahi, R. 2010). Mechanism of ...
  • Gan T. H. Pallav P. and Hutchins D. A. 2006. ...
  • Juliano P. Kutter A. Cheng L. J. Swiergon P. Mawson ...
  • Marchesini G Balzan S. Montemurro F. Fasolato L. Andrighetto I. ...
  • POLITO, V. S. 1999. Seedlessness and Parthenocarpy inPistacia veraL. (Anac ...
  • Shanmugam A. Chandrapala J. and Ashokkumar M. 2012. The effect ...
  • Varoquaux, F., Blanvillain, R., Delseny, M., & Gallois, P. 2000. ...
  • نمایش کامل مراجع