بررسی و کاربرد انواع پری بیوتیک ها در صنایع غذایی و نقش آنها در سلامتی انسان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,593

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_639

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

امروزه در سراسر جهان گرایش به تولید و مصرف مواد غذایی فراسودمند، افزایش چشمگیر یافته است این گروه مواد غذایی از خواص ویژه سلامتی بخشی برخوردار هستند. خصوصیات تغذیه ای و نیز ایجاد و حفظ سلامت عمومی بدن که دربردارنده پدیده های رشد و نمو، ترمیمی یا تجدید سلولی و نگهداری وضعیت عمومی بدن است با مصرف مواد غذایی فراسودمند تأمین می گردد. با عنایت به اینکه مهمترین ویژگی بیشتر مواد غذایی فراسودمند، اثرات سلامت بخش دارویی آنهاست، با این وجود، در مواردی نیز ترکیب اساسی غذای فراسودمند را ارزش مغذی آن ماده غذایی در مقایسه با سایر غذاهای معمولی تشکیل می دهد، مانند غذاهای سرشار از کلسیم، اسید آمینه ای ضروری و ویتامین ها و همچنین می توان به مواد غیر قابل هضم و یا کم هضم اشاره کرد که موجب اثرات سودمندی می شود که در ادامه اشاره می شود. پری بیوتیک ها ترکیبات قندی (الیگوساکارید) غیرقابل هضم یا با قابلیت هضم بسیار اندک هستند که پس از رسیدن به محیط رده به عنوان منبع کربن یا انرژی، به طور انتخابی رشد و یا فعالیت پروبیوتیک ها را تحریک می کند. بنابراین می توان گفت اثرات سلامت بخش پری بیوتیک ها، همانند اثرات پروبیوتیک هاست، به شرطی که بتوانند رشد پروبیوتیک ها را در روده بزرگ تشدید کنند. پری بیوتیک ها در طول سالیان متمادی بخشی از غذاهای انسان را تشکیل می داده است. اما در اواسط دهه نود به اهمیت پری بیوتیک ها در تنظیم نسبت باکتریهای روده پی برده شد. اخیراً دانشمندان به پری بیوتیک ها بیش از پروبیوتیک ها اهمیت می دهند زیرا طبق تحقیقات مشخص گردیده است که هر فردی دارای پری بیوتیک خاص خود است که این باکتریها از منطقه ای به منطقه دیگر جهان فرق می کند. بنابراین بهتر است به جای وارد کردن گونه های پروبیوتیکی جدید به بدن انسان چه به صورت خالص و جه به همراه غذا، پروبیوتیک های خاص دستگاه گوارش آن فرد توسعه داده شود و این ک ار به سادگی توسط پری بیوتیک ها قابل انجام است.

نویسندگان

اکرم کبیری

لیسانس مهندسی علوم و صنایع غذایی، کارمند دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

سحر خورشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -1ummings, J.H., Macfarlane, G.R .and Englyst, H.N.(2001). Amercian Journal of ...
  • -3Gibson, G.R., Probert, H.M., Van Loo, J , .Rastall, R.A. ...
  • -4Hui, Y.H. (2004). Handbook of food and Beverage Fermentation Technology. ...
  • -5Novak , J and A.Kat. 2006.Probiotis for gas trointestinal in ...
  • -7Ozer, D., S.Akin and B OZer . 2005. Effects of ...
  • نمایش کامل مراجع