خشک کنهای خورشیدی روشی نوین در تهیه کشمش مرغوب

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 772

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_703

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

خشک کردن از قدیمی ترین روش های شناخته شده بشری برای نگهداری موادغذائی است. امروزه از روش خشک کردن انگور نیز در مناطقمختلف جهان به منظور تولید کشمش استفاده می شود. با این وجود در سالهای اخیر توجه روز افزونی به کاربرد انواع خشک کنهای نوین در تهیه وتولید کشمش به عنوان یکی از محصولات مهم صادراتی معطوف شده است. هدف از این تحقیق، بررسی انواع روش های خشک کردن انگور و استفاده از روش های نوین به منظور تهیه کشمش و امکان جایگزینی این فناوری ها به جای روش های سنتی بود. در این تحقیق اسنادی از مدارک مستند کتابخانه ای و منابع معتبر الکترونیکی به عنوان ابزار گردآوری اطلاعات استفاده شد. بررسی منابع نشان داد که روش غالب خشک کردن انگور شامل انجام پیش تیمار و قراردادن انگوردرمعرض نور خورشیداست. استفاده از روش های سنتی تهیه کشمش اغلب سبب کاهش کیفیت خوراکی و بهداشتی این محصول شده و سلامت مصرف کننده را به خطر میاندازد. لذا بهسازی روش سنتی خشک کردن انگور یا جایگزینی آن با روشهای صنعتی مدرن از جمله استفاده از خشک کن های خورشیدی نه تنها این مشکل را تا حد زیادی برطرف می کند بلکه ازنظراقتصادی نیز مقرون به صرفه بوده و می تواند نقش موثری در تامین سلامت مصرف کننده داشته باشد.

نویسندگان

غلامرضا مجردی

استادیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

زهرا همدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ترویج کشاورزی، دانشکده کشاورزی،دانشگاه زنجان

علی شمس

استادیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

سهیلا زرین قلمی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :