بررسی نقش عناصرغذایی سوپرفسفات ساده و سولفات روی بر pH و اسیدیته آرد گندم در شرایط مزرعه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 739

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_781

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

گندم (Triticum aestivum) از گیاهان استراتژیک بوده و قوت اصلی مردم ایران است. در ایران اغلب گندم تولیدی به آرد تبدیل می شود ه عمدتاً در تولید نان م ورد استفاده قارر می گیرد. نان یکی از غذاهای مهم انسان علی الخصوص در کشورهای جهان سوم است و حدود 40 درصد انرژی غذایی مردم از طریق گندم تأمین می گردد. در سال های اخیر کیفیت نان های ایرانی کاهش یافته و یکی از دلایل مهم آن مناسب نبودن کیفیت آردهای مورد استفاده برای تولید نان است. در این تحقیق خ صوصیات شیمیایی آرد اندازه گیری شد. بدین منظور تحقیقی در سال 89-88 بر روی گندم رقم پیشتاز در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در استان البرز در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت فاکتوریل با 3 تکرار در سال انجام شد. تیمارها شامل: سه سطح فسفر (P(2)=200 و P(0)=0, P(1)=100 کیلوگرم در هکتار) و دو سطح روی (Z(n1)=40 و Z(n0)=0 کیلوگرم در هکتار) همچنین 300 کیلوگرم در هکتار کود اوره در سه قسط به طور مساوی برای کلیه کرت ها مورد استفاده قرار گرفت. عملیات کاشت، داشت و برداشت مطابق عرف منطقه انجام گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف فسفر و روی بر pH و اسیدیته آرد تأثیر معنی داری دارد و مصرف بهینه این کودها سبب افزایش کیفیت آرد حاصل از گندم های تولیدی شده است.

نویسندگان

غزاله وفائی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه خاک شناسی، کرج، ایران

نیما جعفری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه باغبانی، کرج، ایران

الهه سلطان بایزیدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه خاک شناسی، کرج، ایران

وحید ملکی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه باغبانی، کرج، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شاهدی، م. کبیر، غ.ح. بهرامی، م (1384). تعیین معیارهای کیفی ...
  • علی‌اکبرنیا، ع. آذرباد، ح.ر (1385) کتاب تکنولوژی آسیابانی از گندم ...
  • وفایی، غ. لطف‌الهی، م. طهرانی، م.م، نظامی، م.ط (1390). بررسی ... [مقاله کنفرانسی]
  • AACC. 1983. Approved Methods of the American Association of Cereal ...
  • Morrison, W.R. Tester, R. F. and Gidleg, M.J. 1994. Properties ...
  • Oiliver, J. R., Blakeney, A.B. and Allen, H.A 1993. The ...
  • نمایش کامل مراجع