تولید فایکوسیانین به وسیله بهینه سازی شرایط مختلف (دما و روش افزودن منبع کربنی و شدت نور متغیر) توسط ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس(Arthrospira platensis)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 681

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI22_008

تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393

چکیده مقاله:

امروزه، استفاده از رنگهای طبیعی در مواد غذایی و دارویی اهمیت به سزایی دارد. فایکوسیانین 1 به عنوان یک رنگدانه طبیعی باخاصیت آنتیاکسیدانی قوی از جلبک اسپیرولینا استخراج میگردد. در این تحقیق، تولید فایکوسیانین در شرایط مختلف دما30درجه سانتیگراد و35 ، روش افزودن منبع کربنی( مداوم و غیر مداوم) و شدت نور متغیر2/0و3/5 کیلولوکس برای تولید حداکثر فایکوسیانین موردمطالعه قرار گرفت. آزمایشهایی مطابق با روش فاکتوریل کامل در دو شرایط ثابت و متغیر بر روی نمونه ها انجام گردید. نشان داد در روش غیر مداوم و نیمه مداوم غلظت منبع کربنی1/0میلی لیتر بر لیتر و نور2/0کیلولوکس با افزایش دما از 30 به 35 درجه سلسیوس تولید فایکوسیانین درگلوکز نسبت به دو منبع کربنی دیگر با سرعت بیشتری کاهش پیدا کرد. با استفاده از غلظت1/0میلی لیتر بر لیتر منبع کربنی و نور3/5کیلولوکس، هر سه منبع در دمای 30 درجه سلسیوس تفاوت معنی داری بین دو روش غیر مداوم و نیمه مداوم وجود نداشت. در هر دو روش به دلیل نور بالا مقدار تولید فایکوسیانین بالابود. البته مقدار تولید با استفاده از گلوکز بیشترین مقدار بود و استفاده از اتانول نیز با اختلاف ناچیز میزان تولید خوبی را نشان داد.

کلیدواژه ها:

جلبک اسپیرولینا Arthrospira platensis/فایکوسیانین ، روش های کشت غیرمداوم ، نیمه مداوم

نویسندگان

دلنیا فرجی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین، ایران

محمدمهدی ریاحین

دانشگاه شیراز، گروه حسابداری، دانشگاه شیراز، شیراز ، ایران

بهاره شهیدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین، ایران

مریم کلانتری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا ، باشگاه پژوهشگران جوان ، ورامین ، ایران