چگونگی تولید آنزیم پروتئاز از ضایعات کشاورزی به منظور استفاده در صنایع لبنی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,348

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI22_442

تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393

چکیده مقاله:

آسیا یکی از بزرگترین تولیدکننده ضایعات کشاورزی است که این مواد می توانند بستر مناسبی برای تولیدآنزیم ها، خصوصاً پروتئاز باشند. ازآنجایی که پروتئازها در هیدرولیز پروتئین ها نقش دارند، یکی ازمهمترین آنزیم هایصنعتی به شمار می روند که کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف مانند صنایع لبنی، ترد کردن گوشت، بهبود کیفیت خمیر نان، بهبود طعم ومزه بیسکویت و شیرینی و نیز نساجی، بهداشت و درمان، داروسازی، چرم سازی،پودرهای شوینده، تولید خوراک دام، بازیابی نقره از فیلم عکاسی و تولید داروی ضد التهاب دارد. تلاش های متعددی برای جایگزین کردن مایه پنیر حیوانی با سایر پروتئازهای منعقد کننده شیر به علت محدودیت تولید و قیمت در حال افزایش مایه پنیر حیوانی انجام شده است. پروتئازها در تنظیم های متابولیکی مانند انعقاد وکنترل فشار خون، در درمانسرطان، در رفع آلودگی های زیست محیطی ناشی از صنایع شیمیایی موثر بوده و با توجه به سازگاری آن با محیط زیست، استفاده از فرآیندهای آنزیمی می توانند جایگزین فرآیندهای شیمیایی شوند. تولید پروتئازها عموما توسط گونه های مختلف میکروارگانیسم ها انجام شده و برای این منظور می توان از ضایعات مختلف کشاورزی به صورت بستری جهت تخمیر استفاده نمود که این خود به دو روش تخمیر غوطه ور و تخمیر بستر جامد امکان پذیر است. البته تخمیر بستر جامد ساده، کم هزینه، و دارای عملکرد بالایی برای تولید آنزیم هاست

کلیدواژه ها:

پروتئاز ، محیط کشت غوطه ور ، بستر جامد ، ضایعات کشاورزی

نویسندگان

آتنا وفایی ملک آبادی

دانشجوی کارشناسی زیست فناوری مواد غذایی مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی مشهد

فائزه تجلی

عضو هیئت علمی گروه پژوهشی پزشکی مولکولی جهاد دانشگاهی-واحد مشهد

منصور سعیدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی مواد غذایی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ 1382. برسی پراکندگی و فعالیت باکتری های پروتئولیتیک دریایی ...
  • _ تس روحانی، م. محمدی فر، م. هاشمی، . ولی ...
  • S i ddalingeshwara, K.G. Uday, J. Huchesh. C.H. Puttaraju, H.P. ...
  • Sumantha, A. Larroche, C. and Pandey, A. 2006. Microbiology and ...
  • نمایش کامل مراجع