بررسی مقایسه ای روش های کشت مستقیم و غنی سازی در جداسازی یرسینیا انتروکولیتیکا از گوشت گاو، گوسفند و بز و تایید با روش PCR

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 684

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI24_408

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

یرسینیا انتروکولیتیکا یکی از مهمترین باکتریهای بیماریزای سرماگرا میباشد. بهطور گستردهای در خاک، دریاچه، چاهها و آب رودخانهها که منابع این ارگانیسم برای حیوانات خون گرم هستند یافت میشود. این باکتری بهوسیله گوشت حیوانات آلوده بهخصوصخوک و نیز گاو، گوسفند، بز و طیور و همچنین شیر و سبزیهای آلوده به انسان منتقل میشود. آلودگی مواد غذایی با این باکتری باعثبروز اسهال، استفراغ، دلدرد، سندروم شبه آپاندیسیت، تب و سپتی سمی میشود. هدف از اجرای طرح حاضر بررسی میزان حضوریرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت قرمز در منطقه اهواز بود. تعداد 150 نمونه گوشت (گاو، گوسفند و بز از هرکدام 50 نمونه) عرضهشده درشهر اهواز اخذ و پس از انجام کشت مستقیم، به محیط غنیسازی PBS با 2/7=pH انتقال داده شد و به مدت 21 روز در دمای 4درجه سلسیوس نگهداری شدند و در روزهای 7 ،14 و 21 با استفاده از KOH و ایجاد شوک قلیایی نسبت به کشت در محیط CIN agar اقدام گردید؛ که پس از آزمونهای تفریقی و میکروبیولوژی و بیوشیمیایی جهت شناسایی قطعی یرسینیاانتروکولیتیکا نمونههایمثبت به روش PCR و با استفاده از ژن 16SrRNA مورد بررسی واقع شدند. بر اساس نتایج حاصل، میزان آلودگی در گاو (4،(% گوسفند (10 (%و بز (8 (%و همچنین میزان جداسازی یرسینیا انتروکولییتیکا به روش غنی سازی بیشتر از روش مستقیم بود. با توجه به نتایج فوق توجه به این باکتری به عنوان یکی از اندیکاتورهای بهداشتی در گوشت قرمز توسط مراجع و سازمان های نظارتی مسیول ضروری می نماید.

نویسندگان

یوسف قادربیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی

علی فضل آرا

استاد، دکترای بهداشت مواد غذایی دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی

مهدی زارعی

دانشیار، دکترای بهداشت مواد غذایی دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شاکریان امیر. شریف زاده علی, آقانژاد پیمان. تاجمیرریاحی مهران و ...
  • Arnold, T., Neubauer, H., Nikolaou, K., Roesler, U., and Hensel, ...
  • Ashrafi, F. (2009). Study on percentage of Yersinia contamination in ...
  • Bostan, K. (2001). Effects of cooking and cold storage on ...
  • Capita, R., Alonso-Calleja, C., Prieto, M, del Camino G arc ...
  • Fredriks son-Ahomaa, _ and Korkeala, H. (2003). Low _ of ...
  • Siriken, B. (2004). The Presence of Yersinia enterocolitica and Other ...
  • Soltan-Dallal, M. M., and Bakhtiari, R. (2011). Incidence and antibiotc ...
  • Tan, L. K., Ooi, P. T., and Thong, K. L. ...
  • Van Damme, I., Berkvens, D., Botteldoorn, N., Dierick, K., Wits, ...
  • نمایش کامل مراجع