کاربرد روشهای آنالیز طیفی پیشرفته با هدف آشکار سازی کانی های موجود در شمال شرقی منطقه هشترود با استفاده از تصویر ماهواره ای UTM منطقه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 632

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCGER01_330

تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1394

چکیده مقاله:

هدف از این مطالعه کاربرد روش های پیشرفته مختلف موجود در دورسنجی برای اکتشاف مواد معدنی غیر فلزی می باشد. همانطوری که می دانیم امروزه دورسنجی به همراه سایر روش ها مانند ژئوفیزیک و ژئوشیمی در اکتشاف معادن به خصوص در مناطقی که دور از دسترس می باشند و یا اینکه کوهستانی و فاقد پوشش گیاهی می باشند کاربرد گسترده ای پیدا نموده است. منطقه مورد مطالعه ما از این نظر دارای شرایط مناسبی بود. برای این منظور تصویر ماهواره ای UTM منطقه هشترود مورد استفاده قرار گرفت. این منطقه به دلیل وجود توده های گرانیتی و سایر توده های نفوذی دارای مناطق آلتراسیونی می باشد. برای ثبت این آلتراسیونها بایستی دنبال کانی های خاصی به خصوص کانی های رسی باشیم . مثلا برای آلتراسیونهای پتاسیک و پروپیلیتیک،کانی های اورتوکلاز و کلریت و اپیدوت را می توان مورد بررسی قرار داد. به دلیل اینکه مواد معدنی غیر فلزی در منطقه گسترش فراوان داشتند نتیجتا هدفمان را بر پایه آشکارسازی این مواد قرار دادیم. مهمترین آنها که در این تحقیق نیز مدنظر قرار داده شده اند عبارتند از کائولن و گچ می باشند . گچ با توجه به اینکه رفتار مشابهی با کانی رسی دارد در نتایج به دست آمده قابل شناسایی نمی باشد ولی کانی سازی کائولینیت و مونت موریلونیت به احتمال زیاد در منطقه وجود دارند. کانی سازی پرلیت نیز در منطقه وجود دارد که برای آشکار سازی آن بایستی به طور غیر مستقیم مناطق حاوی توف را آشکار سازی نماییم که برای این منظور از کانی اورتوکلاز استفاده نمودیم. روش های به کار رفته برای شناسایی کانی ها شامل ترکیبات باندی کاذب ،نسبتهای باندی ، روش Lsfit و روش های آنالیز طیفی می باشند. این روش ها به خوبی توانسته اند مناطق آلتراسیونی و دارای کانی های خاص را ثبت بنمایند.

کلیدواژه ها:

روش دورسنجی ، تصویر ماهواره ای UTM ، آلتراسیونها ، مواد معدنی غیر فلزی ، روش Lsfit ، روش های آنالیز طیفی

نویسندگان

پریا محبی

دانشجوی دکتری اکتشاف، دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

محمدجعفر محمدزاده

دانشیار مهندسی اکتشاف معدن ،دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فرلگ، کریستو، دورسنجی و سیستمهای اطلاعات جغرافیایی، ترجمه، فرهت جاه، ...
  • ذبیحی، م..، چایچی، ز.، نقشه زمین شناسی 1/100000 هشترود، سازمان ...
  • فلاحت، رضا، کاربرد سنجش از دور در اکتشافات مواد معدنی ...
  • صادقی ناد، علی، توکلی صبور، سید امیر، سلطانی _ ماهیار، ...
  • Yetkin, Erdem. , Alteration mapping by remote sensing : application ...
  • Wilford, John and Creasey, John, ...
  • M apper, geophys ical and remotesensing methods for regolith exploration, ...
  • Altinbas, Unal., Kurucu, Yusuf., Bolca, Mustafa., Using identifying clay minerals, ...
  • Exploring ENVI, The professional service group research system. ...
  • نمایش کامل مراجع