بررسی رابطه بین رهبری تحول گرا و عملکرد تیمی و رضایت شغلی کارکنان در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 951

فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCHMCONF01_078

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

چکیده مقاله:

هدف از این تحقیق تعیین میزان تأثیر رهبری تحول گرا بر عملکرد تیمی و رضایت شغلی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی می باشد. برای انجام تحقیقات میدانی کارکنان ستاد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی معرفی گردیدند. ابتدا جهت جمع آوری اطلاعات در زمینه مبانی نظری، تدوین ادبیات تحقیق و تعاریف عملیاتی از مطالعه کتابخانه ای استفاده شد و بر اساس مطالعه پیشینه تحقیقات موضوع، مدل «باس آولیو» در رهبری تحول آفرین به عنوان مدل بنیادی تحقیق انتخاب شد. بر اساس این مدل، رهبری تحول گرا دارای چهار بعد می باشد که عبارتند از: تحریک ذهنی رهبر، ملاحظات فردی، انگیزش روحی ونفوذ آرمانی. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد باس و آولیو (MLQ) که در بیش از 200 نقطه جهان مورد استفاده واقع شده است استفاده گردید. برای محاسبه روایی پرسشنامه در این تحقیق با گردآوری داده ها به تعداد 30 عدد پرسشنامه پخش و جمع آوری گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS ضریب پایایی (آلفای کرونباخ) برای پرسشنامه محاسبه گردید که این مقدار بین 0.7 تا 0.98 شد و برای متغیر وابسته یعنی عملکرد تیمی از پرسشنامه عملکرد تیمی (مایکل وست)، با ضریب آلفای کرونباخ 0.82 و برای متغیر رضایت شغلی از پرسشنامه رضایت شغلی (پاول دی اسپکتور)، با ضریب آلفای کرونباخ 92 استفاده گردید. بعد از وارد کردن داده های جمع آوری شده و تجزیه و تحلیل آنها محقق به این نتیجه رسید که در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی بر اساس ازمون همبستگی بین فاکتورهای تحریک ذهنی و کارتیمی، ملاحظات، انگیزش، همبستگی مثبت و معنی دار آماری در سطح 99 درصد وجود دارد و بین تحریک ذهنی و نفوذ آرمانی همبستگی منفی در سطح 95 درصد وجود دارد. همچنین بین فاکتورهای انگیزش روحی و کار تیمی و ملاحظات نیز همبستگی معنی دار آماری در سطح 99 درصد وجود دارد و بین فاکتور نفوذ و کار تیمی همبستگی معنی دار در سطح 95 درصد وجود دارد و در واقع افزایش یکی افزایش دیگری را با سطح احتمال 95 درصد به دنبال دارد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سحر عابدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش مدیریت منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

مجید جهانگیرفرد

استادیار مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ihternationa Conference on Economy, Management and Psychological 25 تیر 1395 ...
  • Wood, N. E. (2008). A study on The Relationship between ...
  • Johnsen Eid, J., & Johnsen Bjsrn, H., &Bartone, P. T., ...
  • Khanalizade, R.(2008). Investigation of effect organizational learning on employee empowerment ...
  • Avey, James B., & et al. (2008). Using Positivity, Trans ...
  • De Cremer, D., Van Dijke, M., (2007). _ leaders are ...
  • Ansari, A., & Taimori, H.(2007). Manager of in the trans ...
  • Schiestel C. Job satisfaction among Arizona adult nurse practitioners. J ...
  • نمایش کامل مراجع