ارزیابی دقت روشهای میانیابی برای پیش بینی پراکنش مکانی غلظت املاح محلول و اسیدیته آب زیرزمینی آبخوانهای فارسان - جونقان و سفید دشت

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,428

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCHYDROGEOLOGY01_006

تاریخ نمایه سازی: 1 شهریور 1388

چکیده مقاله:

امروزه مطالعات و بررسیهای علمی فراوانی در مورد کیفیت آب زیرزمینی و پیشگیری از آلودگی این منابع در اکثر کشورها صورت گرفته است. این درحالی است که مشخص شده است کیفیت آبهای زیرزمینی در مقیاس های مکانی و زمانی عمل کرده و نمی توان خواص آنرا در طول زمان و مکان ثایت فرض کرد. در پژوهش حاضر به بررسی دقت روشهای میانیابی جهت پیش بینی دو ویژگی غلظت املاح محلول و اسیدیته آبهای زیرزمینی دشتهای فارسان - جونقان و سفید دشت واقع در استان چهارمحال و بختیاری که بخشی از حوضه بهشت آباد بحساب می آیند، پرداخته شده است. از آنجا که آمار کلاسیک قادر به در نظر گرفتن توزیع مکانی پارامترهای کیفیت آب های زیرزمینی نیست، از روشهای میانیابی به عنوان تکنیکی برای این هدف استفاده گردید. برای بررسی خطای هر روش میانیابی و انتخاب بهترین روش، از تکنیک اعتبارسنجی حذفی (Cross-Validation) استفاده شد. همچنین جهت مقایسه آماری مدلها از مقادیر درصد خطای نسبی (E) و میان گین خطای انحراف (MBE) برای هر مدل استفاده گردید نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که روش انحنای کمینه مناسب ترین روش برای میانیابی دو پارامتر غلظت املاح محلول و اسیدیته در دشتهای سفید دشت فارسان - جونقان است. همچنین در این دشتها روش رگرسیون چند جمله ای در رتبه بعدی اولویت در دشتهای مورد بررسی قرار گرفته است. لیکن نتایج نشان داد که سه عامل اصلی پراکنش نقاط نسبت به مرکز ثقل دشت، تعدادآنها و اختلاف ارتفاع مطلق دشت در دقت روشهای میان یابی موثر است.

کلیدواژه ها:

میانیابی ، آب زیرزمینی ، دشت سفید دشت ، دشت فارسان - جونقان

نویسندگان

محبوبه غزالی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های ابی ، گروه مهندسی آب دانشگاه شهرکرد

ابوذر رحمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :