ارزیابی طول دوره پرشدن دانه، ویژگی های فنولوژیک و مورفولوژیک رقم لیکورد کلزا (Brassica napus cv. Licord) در پاسخ به کود شیمیایی نیتروژن دار

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 905

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA01_197

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1391

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی طول دوره پرشدن دانه و ویژگی های مورفوفنولوژیک کلزا در پاسخ به کود شیمیایی نیتروژن دار، آزمایشی با پنج سطح کود اوره (صفر و 88 و 176 و 264 و 352 کیلوگرم در هکتار) در یک طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1386 اجرا شد. بر اساس نتایج حاصل، ویژگی های فنولوژیک کلزا نظیر روز تا 50 % گلدهی، روز تا رسیدگی فیزیولوژیک و طول دوره پرشدن دانه در سطح احتمال 5% تحت تاثیر تیمارهای کود اوره قرار گرفتند . به طوریکه، با افزایش در میزان کود مصرفی، بطور معنی داری تمامی صفات فوق افزایش یافتند. کمترین میزان روز تا 50 % گلدهی (213/66) ، روز تا رسیدگی فیزیولوژیک (260/41) و طول دوره پرشدن دانه (37/95) به تیمار عدم مصرف کود (تیمار شاهد) تعلق داشت. علاوه بر این، نتایج نشان داد که برخی ویژگی های زراعی کلزا (ارتفاع بوته، تعداد شاخه در بوته و ع تداد گره در بوته) نیز در سطح احتمال 1% تحت تیمارهای کود اوره قرار می گیرند. به عبارت دیگر، با افزایش کاربرد نیتروژن، ارتفاع بوته، تعداد شاخه در بوته و تعداد گره در ساقه اصلی بطور معنی داری افزایش یافتند. بطوریکه، بیشترین میزان این ویژگی ها به تیمار N5 و (352 کیلوگرم کود اوره در هکتار) تعلق گرفت که از نظر آماری نیز با سایر تیمارها اختلاف معنی دار داشت . این امر بیانگر این واقعیت است که افزایش در مقدار مصرف کود نیتروژن دار موجب تحریک رشد رویشی گیاه شده و در نتیجه افزایش تعداد شاخ و برگ و ارتفاع بوته، عملکرد بیولوژیک نیز افزایش می یابد.

کلیدواژه ها:

کود نیتروژن. دوره پرشدن دانه ، فنولوژی ، مورفولوژی ، کلزا

نویسندگان

جواد حمزه ئی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmadi, M. and M.J. Bahrani, (2009), Yield and yield components ...
  • Al-Barrak, K.M., (2006), Irrigation interval and nitrogen level effects _ ...
  • Faraji, A., N. Latifi, A. Soltani and A.H. Shirani Rad, ...
  • Taylor, A.. C.J. Smith and I.B. Wilson, (1991), Effect of ...
  • Wright, G.C., C.J. Smith and M.R. Woodroofe, (1988), The effect ...
  • نمایش کامل مراجع