اثر اسانس گیاهان دارویی چویل ( Ferulago subvelutina ) و خوشاریزه کوهستانی ( Echinophora platyloba ) در مقایسه با ریزذرات نقره ( SNP ) در کاهش جمعیت باکتریایی در محلول نگهدارنده گل شاخه بریده ژربرا رقم Intense

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,350

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA02_039

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

یکی از عوامل مهم کاهش طول عمرگل های شاخه بریده تجمع باکتری ها در محلول گلدانی گل ها و در نتیجه انسداد آوندی بوسیله این باکتری ها می باشد. ساقه ژربرا به شدت نسبت به باکتری هایی که ساقه را مسدود می کنند حساس است. اگر ساقه ژربرا بوسیله عوامل باکتریایی مسدود شود، ساقه ژربرا در ناحیه گردن خم شده، سر گل حالت پژ مرده گرفته و به پایین متمایل می شود. تیمار نمودن گل های شاخه بریده بوسیله عوامل ضد باکتری، برای جلوگیری از رشد و توسعه میکروارگانیسم یک روش متداول برای افزایش طول عمر آنها می باشد. در این تحقیق برای کاهش انسداد آوندی ژربرا رقم Intense از دو عامل ضد باکتریایی طبیعی (اسانس گیاهان دارویی چویل و خوشاریزه کوهستانی) در غلظت های) (1ppm، 2 و 4) و همچنین از تیمار ترکیبی اسانس های فوق،الذکر (هرکدام به صورت جداگانه) با غلظت های (10ppm، 25 و 50) به همراه نانوسیلور (2ppm)استفاده شد. همچنین آزمون های تشخیص باکتری و آزمون پوسیدگی نرم نیز انجام شد. هدف از انجام این تحقیق تعیین بهترین تیمار برای کاهش جمعیت باکتری ها در محلول گلدانی گل های ژربرا و در نتیجه افزایش جذب آب توسط گل ها و افزایش ماندگاری گل های شاخه بریده ژربرا می باشد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که به ترتیب اسانس های چویل و خوشاریزه و بعد تیمار ترکیبی ای اسانس ها با نانوسیلور تاثیر چشمگیری بر کاهش جمعیت باکتری ها در مقایسه با تیمار نانوسیلور در محلول گلدانی گل ژربرا رقم Intense داشتند. بطوریکه بیشترین طول عمر گل (20 روز) و بیشترین وزن تر نسبی در تیمارهای اسانس خوشاریزه و چویل مشاهده شد. در نهایت با انجام آزمون های مختلف تشخیص باکتری و آزمون پوسیدگی نرم سه نوع باکتری مهم عامل پوسیدگی نرم و انسداد آوندی ساقه ها Entrobacter sp.، Erwinia persicina وPseudomonas marginalis همچنین سه جنس Achrombacter، Cellulomonas، Pseudomonas شناسایی شدند.

نویسندگان

زینب سلیمانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه علوم باغبانی، تهران، ایران

نادر حسن زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، گروه علوم باغبانی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alt, V., T. Bechert, P. Steinrucke, M. Wagener, P. Seidel, ...
  • Bleeksma, H.C. and W.G. Van Doorn. 2003. Embolism in rose ...
  • Kazemi, M., E. Hadavi and J. Hekmati. 2010.the effect of ...
  • Kim, J. H., A. K. Lee, J. K. Suh. 2110. ...
  • Larsen, F. E. and R. W. Cromarty. 1967. Micro -Organism ...
  • Liu, J. P., S.G. He, Z. Q. Zhang, J. P. ...
  • Put, H. M. C. 1990. Micro -organisms from freshly harvested ...
  • Solgi, M., M.Kafi, T. S. Taghavi and R. Naderi. 2009. ...
  • Ultee, A. L. G. Gorris and E. J. Smid.1998. Bactericidal ...
  • Van Doorn, W. G. 1997. Water relations of cut flowers.In ...
  • نمایش کامل مراجع