اثر مدت زمان و غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید بر تعداد شاخساره و طول شاخساره در گیاه استویا (Stevia rebaudiana Bert.) در شرایط درون شیشه ای

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 861

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCNCA02_225

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

اهمیت گیاهان دارویی در تولید ترکیبات مورد نیاز جهت صنایع داروسازی و همچنین رویکرد مجدد دنیا به ویژه کشورهای پیشرفته به استفاده از داروهای گیاهی و سنتی، لزوم تحقیق بیشتر در مورد جنبه های مختلف تولید این گیاهان ارزشمند را بیش از پیش نمایان میسازد. یکی از گونه های گیاهی با ارز که تکنیک کشت بافت، به سبب قوه نامیه بسیار کم بذور، به عنوان کارآمدترین رو ازدیاد آن مطرح است، استویا (Stevia rebaudiana Bert.) می باشد. استویا به دلیل دارا بودن ترکیباتی با خاصیت شیرین کنندگی چندین برابری نسبت به ساکارز از جایگاه ویژه ای به عنوان یک شیرین کننده طبیعی برخوردار می باشد که علاوه بر بی تاثیر بودن بر قند خون بیماران مبتلا به دیابت، از لحاظ کاهش میزان کالری و مصرف ساکارز در رژیم روزانه افراد و همچنین به دلیل دارا بودن پروتئین، کلسیم، فسفر و سایر مواد غذایی، حائز اهمیت است. امروزه کاربرد سالیسیلیک اسید به صورت خارجی در گیاهان سبب تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی در گیاهان نظیر رشد و نمو، فتوسنتز، جذب و انتقال یون و نفوذپذیری غشا می شود. بدین منظور آزمایشی جهت آزمودن اثر سالیسیلیک اسید بر تعداد شاخساره و طول شاخساره به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمار با سالیسیلیک اسید در پنج سطح (0، 0/1، 0/3، 0/5 و 1 میلی مولار) به صورت اسپری برگی در طول دوره 7 و 14 روزه، با 3 تکرار برای هرتیمار در شرایط درون شیشه ای انجام شد. نتایج حاکی از وجود بیشترین تعداد شاخساره در غلظت 0/3میلی مولار میلیمولار و بیشترین طول شاخساره در غلظت 0/5 میلی مولار سالیسیلیک اسید بود. اثر متقابل معنی دار غلظت های مختلف سالیسیلیک اسید و تعداد روز در هر دو خصوصیت مورفولوژیکی مشاهده نشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

هاله حسینی هاشم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی

ناصر محبعلی پور

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی

حسن نورافکن

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نوری کوتنایی، ف، شاکر، ف. و فهیمی، ح. 1385. بررسی ...
  • Chan, P. Tomlinson, B., Chen, Y., Liu, J., Herish, J. ...
  • _ Jappesen, P.B., Gregersen, S. Poulsen, C.R. and Hermansen, k. ...
  • Midmore, D.J. and Rank, A.H. 2002. A New Rurl industry-stevia ...
  • Miyagawa, H., Fujioka, N., 1986. Studies on the tissue culture ...
  • Mohan, V.R. and Janadhanan, K. 1995. Chemical determination of nutrition ...
  • Sankhala, A., Sankhala, A.K., Bhatnagar, B. and Singh, A. 2005. ...
  • Zhang, S. And Klessig, D. F. (1997). Salicylic acid activates ...
  • نمایش کامل مراجع