مطالعه ی عددی انتقال حرارت جابجایی جریان آرام نانوسیال در فضای بین یک کانال مربعی با صفحه تقسیم کننده ولوله ی صلب واقع در مرکز آن

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 609

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCNTA03_097

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

سیال حاوی ذرات بسیار ریز معلق با اندازه نانومتر را نانوسیال می نامند که در واقع تصویری است که برای توصیف مخلوط جامد مایع شامل ذرات جامد در اندازه ی نانو به همراه یک سیال مایع پایه که پتانسیل زیادی برای افزایش حرارت از خود - نشان می دهد وبه منظورافزایش هدایت گرمایی وبهبود عملکرد انتقال حرارت ساخته میشوند،که این افزایش حتی در غلظت- های پایین نانوذرات نیز مشاهده میشود. نانو سیالات به دلیل وجود این ذرات معلق، هدایتکنندهی حرارت بهتری در مقایسه با سیالات معمولی هستند.دلیل انتخاب محدودهی نانو برای اندازهی این ذرات، پایداری بیشتر آنها در مقایسه با سایرابعاد ذرات، و سطح تبادل حرارتی بیشتر، همراه با داشتن وزن کمتر، میباشد] 1[.در این مقاله به بررسی انتقال حرارت اجباری جریان آرام نانوسیال آب آلومینا در فضای بین کانال مربعی ولوله صلب واقع در مرکز آن به همراه یک صفحه تقسیم کننده - پرداخته می شود.مساله سه بعدی بوده وبه دلیل تقارن تنها یک چهارم آن حل می گردد.علی رغم اینکه نانو سیال یک مخلوطدوفازی است ولی با فرض عدم لغزش بین سیال ونانوذرات وهمینطور به علت وجود تعادل حرارتی بین سیال ونانوذرات همچنین با توجه به اینکه غلظت نانوذره پایین می باشد،می توان آن را به صورت تک فازی در نظر گرفت ومثل سیالات معمولی مورد بررسی قرار داد.شار حرارتی ثابت از دیواره کانال مربعی اعمال می گردد و دیواره لوله مدور عایق می باشد. دراین مطالعه ی عددی معادلات پیوستگی؛ مومنتوم و انرژی برای جریان نانوسیال تک فاز حل می گردند و ضرایب انتقال حرارت در شرایط مختلف غلظت حجمی نانوسیال آب آلومینا و عدد رینولدز به دست می آیند. این مساله برای محدوده - 1111 Re % 111 ، غلظت در محدوده 5  غلظت  %1 وقطر 111،31،51،71،11 برای نانوذره حل شده است.نتیجه ی حاصل نشان دهنده ی افزایش قابل ملاحظه ضریب انتقال حرارت جابجایی نانوسیال نسبت به سیال پایه است که تابع غلظت نانو ذره وعدد رینولدز می باشد.علاوه بر این نتایج بیان کننده ی کاهش ضریب انتقال حرارت جابجایی با افزایش قطر نانو ذره می باشند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

اکرم جهانبخشی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد

افشین احمدی ندوشن

استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد

سعید مختاریان

دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • H.S. Nalwa, 2331 . "Chemical Synthesis of Nanoparticles". Encyclopedia of ...
  • SUS. Choi :'Enhancing thermal conductivity of fluid with nanoparticles .in ...
  • Ben Mansour R, Galanis N, Nguyen CT:developing laminar mixed convection ...
  • RK.Shah, AL.London: Laminar flow forced convection in ducts New York: ...
  • B.C. Pak and Y.I.Cho : 'Hydro dynamic and Heat Transfer ...
  • R.L.Hamilton and Crosser O.K., "Thermal Conductivity of Heterogeneous Two Component ...
  • C. H. Chon, K. D. Kihm, Sh. P. Lee, and ...
  • R.K.Shah and A.L .London, "Laminar Flow Forced Convection In Ducts" ...
  • systems ".proceeding of international mechanical Atlanta, USA: 1996 ...
  • نمایش کامل مراجع