بررسی تأثیر کمپوست گرانوله گوگرددار و کود نیتروژن بر قابلیت افزایش وزن خشک اندام هوایی دو رقم گندم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 669

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA02_184

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

کشاورزی ارگانیک تلفیقی از کودهای آلی و بیولوژیک به همراه مقدار بهینه کود شیمیایی می باشد. این سیستم کشاورزی به دلیل نیاز جامعه اقتصادی بودن و اهمیت اکولوژیکی آن در دهه ی اخیر به طور چشمگیری مورد توجه قرار گرفته است. لذا به منظور بررسی تأثیر کود کمپوست گرانوله گوگردی و کود نیتروژن بر وزن خشک اندام هوایی گندم ارقام (دریا و N-80-19) آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل، در قالب فاکتوریلع در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی قراخیل واقع در شهرستان قائم شهر در سال 91-1390 اجرا شد فاکتور اصلی شامل چهار سطح کود کمپوست گرانوله گوگردی (صفر، 5، 10 و 15 گرم در کیلوگرم خاک) و فاکتور فرعی شامل سه سطح کود نیتروژن از منبع اوره (صفر، 25 و 5 میلی گرم در کیلوگرم خاک) بود. نتیاج نشان داد که تیمارهای سطوح مختلف کود کمپوست گرانوله گوگردی و نیتروژن بر وزن خشک اندام هوایی گندم در سطح احتمال 1٪ اختلاف معنی داری را موجب گردیدند. براساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، بالاترین وزن خشک با کاربرد توأم کود کمپوست و نیتروژن و با مصرف 50 میلی گرم بر کیلوگرم نیتروژن و عدم مصرف کمپوست و سپس با مصرف 50 میلی گرم بر کیلوگرم نیتروژن و با مصرف 50 میلی گرم بر کیلوگرم نیتروژن و عدم کمپوست و سپس با مصرف 50 میلی گرم بر کیلوگرم نیتروژن و 10 گرم بر کیلوگرم کمپوست در رقم N-80-19 مشاهده و حداکثر وزن خشک در رقم دریا نیز با مصرف همزمان 25 میلی گرم بر کیلوگرم نیتروژن و 10 گرم بر کیلوگرم کود کمپوست با وزن خشک میانگین (8/885 گرم در گلدان) بدست آمد که نسبت به تیمار شاهد 23/2 درصد افزایش یافت.

کلیدواژه ها:

کود کمپوست گرانوله گوگردی ، کود نیتروژن ، وزن خشک ، گندم

نویسندگان

نسیم رنج کش

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

مجتبی محمودی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • و 31 مرداد 1392- دانشگاه محقق اردبیلی ...
  • Alloway, B.J., Soil processes and the behavior of heavy metals. ...
  • Marcote, I., et al., Influence of one or two successive ...
  • McGrath, S.P., et al., Long-term changes in the extractability and ...
  • Moreno, J.L., et al., Transference of heavy metals from a ...
  • Schwab, A., D. Zhu, and M. Banks, Influence of organic ...
  • نمایش کامل مراجع