بررسی اثرات محلول پاشی منابع مختلف کود آهن بر خصوصیات زراعی کلزا در مراحل رشدی مختلف

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 732

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA02_501

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات محلول پاشی منابع مختلف کود آهن بر خصوصیات زراعی کلزا در مراحل رشدی مختلف ازمایشی در سال زراعی 1392-1391 در مزرعه تحقیقاتی شهید چمران اهواز اجرا شد. طرح آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی و در 3 تکرار بود. فاکتور اول شامل پنج سطح کود آهن، بدون کاربرد، کاربرد کود آهن غیر نانو با غلظت 4 در هزار و کاربرد نانو کود کلات آهن در سه غلظت 2، 4، 6 در هزار بود. فاکتور دوم این سه مرحله زمانی محلول پاشی کود آهن در مرحله 20 برگی، اوایل ظهور غنچه ها و اوایل گل دهی بود. بطور کلی بررسی نتایج این آزمایش نشان داد کاربرد کود آهن در مقایسه با عدم کاربرد، استفاده از کود آهن نانو در مقایسه با کود آهن معمولی و هم چنین زمان کاربرد کود آهن اثرات معنی دار متفاوتی بر صفات مورد ارزیابی شده داشت. بیشترین وزن دانه در خورجین 0.18 گرم در تیمار آهن نانو 6 در هزار و محلول پاشی در 20 برگی به دست آمد که این بهبود وزن دانه در خورجین و تعداد دانه در خورجین به طور معنی داری افزایش یافت. در مجموع نتاغیج این آزمایش نشان داد که کلزا گیاهی است که به کمبود آهن حساس بوده و کاربرد آهن به فرم نانو حتی در غلظت های بالا نیز باعث بهبود صفات مذکور می شود.

کلیدواژه ها:

عناصر ریزمغذی ، غلظت آهن ، نانو کود کلات آهن ، کلزا

نویسندگان

فاطمه بیاتی

دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه شهید چمران اهواز

امیر اینه بند

عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

اسفندیار فاتح

عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :