اثرات نانو نقره بر کاهش آلودگی های باکتریایی و قارچی میخک Diantuhs caryophyllus در شرایط درون شیشه ای

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 874

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOCA02_530

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

میخک در صنعت گلکاری در سراسر دنیا جایگاه مطلوبی دارد. تکثیر درون شیشه ای که یک سامانه پیشرفته بیوتکنولوژیکی می باشد برای تولید کلون های عاری از پاتوژن به کار برده می شود میخک حساس به آلودگی های باکتریایی وقارچی می باشد. و مرحله استقرار در تکثیر درون شیشه ای این گیاه مشکل می باشد. روش ها و مواد شیمیایی مختلفی برای کنترل آلودگی های درون شیشه ای موجود می باشد. اما یا بازدهی مناسبی ندارند و یا سمی هستند. نانو نقره ها ترکیباتی جدید و غیر سمی هستند که برای حذف آلودگی های قارچی و باکتریایی استفاده می شوند. هدف از این آزمایش ارزیابی پتانسیل استفاده از نانونقره ها برای ضدعفونی کردن ریزنمونه های جوانه های جانبی مخیک می باشد. در این آزمایش اثرات کاربرد غلظت های مختلف نانو نقره (0، 100، 200 ، 300پی پی ام) در زمان 10 دقیقه به صورت غوطه وری بعد از ضدعفونی سطحی با قرار دادن در اتانول 70٪ برای 30 ثانیه و سپس فروبردن در محلول هیپوکلریت سدیم 0/1٪ به مدت 2/5 دقیقه مورد بررسی قرار گرفت. این ازمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و هر تکرار شامل 4 واحد آزمایشی (4 شیشه و هر شیشه حاوی دو ریزنمونه) انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار 200 پی پی ام به طور معنی داری باعث کاهش آلودگی های باکتریایی (12/5 درصد) گردید و بالاترین درصد زنده مانی ریزنمونه ها در بین تیمارها (81/25 درصد) مربوط به این تیمار بود. غلظت های بالاتر نانو نقره مانع بازبزایی ریزنمونه های جانبی میخک گردید. استفاده از ترکیبات نانو نقره به عنوان باکتری کش کم خطر در کشت بافت میخک توصیه می شود ولی تأثیری بر کنترل آلودگی های قارچی ندارد.

نویسندگان

مرضیه احمدیان

دانشجویان کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

علیرضا بابایی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه تربتی مدرس، تهران

صابر شکری

دانشجویان کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :