بررسی تاثیر الگوهای صحیح مسکن روستایی در توسعه پایدار معماری روستا

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,244

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCOHRD01_003

تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1388

چکیده مقاله:

ایران کشوری است که نیمی از سکونتگاه های آن جزو معماری روستایی است. موضوع روستا و بافت و معماری آن، همیشه یکی از محورهای بحث های مطرح برنامه ریزان بوده است. سادگی روابط افراد جامعه روستایی و تلاش آنها در عرصه تولید باعث تمایز کالبدی روستاها با شهرها شده است، خانه های روستایی به دلیل پیوند با طبیعت مبتنی بر اصول و ارزش هایی است که همزیستی با محیط زیست نامیده می شود. بر اساس شواهد و مطالعات صورت گرفته در مورد مسکن و معماری روستایی، واحدهای مسکونی روستایی ضمن برخورداری از ارزش های معماری همانند سادگی، الگوهای زیباشناختی، استفاده از مصالح و دانش بومی و غیره دارای مشکلاتی چون آسیب پذیری در برابر سوانح طبیععی و ضعف سازه ای نیز می باشد.به نظر می رسد با توجه به مسایل مدیریت توسعه روستایی در ایران و عناصر شکل دهنده راهبرد، می توان راهبرد توسعه مناطق روستایی ایران را تحت عنوان توسعه مشارکتی یکپارچه و منطقه ای تدوین کرد. در این راهبرد که برنامه ریزی منطقه ای به توسعه یکپارچه از طریق مدیریت واحد توسعه روستایی و عاملیت روستاییان منجر می شود؛ ضمن تمرکز تمام فعالیت های مربوط به بخش روستایی در دستگاهی واحد، برنامه ای واحد اما قابل انعطاف برای مناطق دارای ویپپپپپپپزگی های کالبدی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نسبتا مشابه با محوریت مشارکت نهادمند روستاییان تدوین می شود. محور اصلی این تحقیق جستجوی معیارهایی برای تهیه الگوی بهتر و صحیح جهت مسکن روستایی است و لذا کوشش شده است تا عوامل موثر در بهینه سازی مساکن روستایی از همه لحاظ در کشورمان ایران مورد شناسایی و بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

معماری روستایی ، مسکن ، معیارهای تهیه الگوی مسکن روستایی ، چالش های مدیریت روستایی و راهبرد آن ، طرح کالبدی و هادی

نویسندگان

مهدیه احمدی

کارشناس ارشد معماری (عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه تهران مرکزی)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ انجمن فرهنگی، (1365)، معماری بومی، موسسه علمی و فرهنگی ...
  • _ برممبرژه، (1370)، مسکن ومعماری در جامعه روستایی، علاء الدین ...
  • _ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، (1383)، چارچوب سند ملی توسعه ...
  • _ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، (1383)، شناخت ویژگی های روستایی، ...
  • _ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، (اسفند 1382)، تهیه اسناد مقدماتی ...
  • _ رضا احمدیان، (1378)، ویژگی های شکلی بافت های روستایی ...
  • _ مهران علی الحسابی، (1372)، الگوی مسکن روستایی- پژوهشی در ...
  • نمایش کامل مراجع