تحلیلی بر پتانسیل ها و چالش های ICT در میزان توانمندسازی و کارآفرینی روستاییان با تأکید بر بخش کشاورزی (مورد مطالعه: دهستان بناب بخش مرکزی زنجان)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 501

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_0089

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

با آغاز قرن بیست و یکم، نقش و جایگاه فناوری نوین از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند دست یابی به توسعه روستایی بیش از گذشته آشکارتر شده است. امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش پایهای در رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع، به ویژه جوامع محروم روستایی ایفا کرده و یکی از رویکردهای مهمی است که جهت توانمندسازی و کارآفرینی روستاییان در این نواحی پیشنهاد میشود. تحقیق حاضر به بررسی قابلیت ها و چالش های فناوری اطلاعات و ارتباطات در توانمندسازی و کارآفرینی روستاییان با استفاده از دو روش کتابخانه ای و میدانی از طریق روش تحقیق توصیفی - تحلیلی پرداخته است. در روش میدانی از پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده استفاده گردید. تعدادنمونه ها برای تکمیل پرسشنامه، 152 نمونه از خانوارهای 10 روستای دهستان بناب بوده است. برای تحلیل پرسشنامه ها از نرم افزار SPSS و تحلیلهای توصیفی (میانه، میانگین، واریانس و انحراف معیار) و استنباطی (آزمون t تک نمونه ای، آزمون فریدمن، ضریب همبستگی پیرسون) استفاده گردید. نتایج پژوهش نشان داد که ظرفیتهای فردی، اقتصادی، اجتماعی و کالبدی در حد پایین ارزیابی شده است اما ظرفیت های فردی و کالبدی بیشترین تأثیر را نسبت به فاکتورهای دیگر بر توسعه کارآفرینی و توانمندسازی روستاییان دارند.

کلیدواژه ها:

فناوری اطلاعات و ارتباطات ، کارآفرینی ، دهستان بناب