ارزیابی ژنوتیپهای کنار از نظر کیفیت پس از برداشت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 650

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_1502

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

کنار میوه ای گرمسیری، سرشار از ویتامین C و مقادیر نسبتاً خوبی از ویتامین B و E و محتوی کلسیم، فسفر و آهن می باشد. با توجه به اقتصادی بودن این محصول، وجود بازار مصرف مناسب آن طی سالهای اخیرو سازگاری بالای آن به خشکی و شوری، شناسایی ژنوتیپها با عمر پس از برداشت بالاتر جهت ارسال به دیگراستانهای کشور اهمیت می یابد. از طرفی با توجه به قابلیت استان هرمزگان برای کشت کنار، میتوان این محصولرا جایگزین مناسبی برای برخی دیگر محصولات مانند لیمو معرفی کرد. لذا در این تحقیق 15 ژنوتیپ مختلف کنار از نظر عمر پس از برداشت مورد بررسی قرار گرفتند. فاکتورهایی مانند سفتی بافت، pH آب میوه، میزان مواد جامد محلول و وضعیت ظاهری)قهوه ای شدن و پوسیدگی( مورد ارزیابی قرار گرفتند. درنهایت با مقایسه فاکتورهای مختلف ژتوتیپهای کد 10، کد 11، کد 1، کد 13، نسبت به دیگر ژنوتیپها عمر پس از برداشت بیشتری داشتند. پس میتوان این ژنوتیپها را جهت ارسال به دیگر استانها ومناطق دوردست ویا مطالعات بیشتر جهت بهبود کیفیت میوه به محققین معرفی کرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سمیه رستگار

عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان، دانشکده کشاورزی

حامد حسن زاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی میناب

سارا اترش

دانشجوی کارشناسی دانشگاه هرمزگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :