اثرات پرایمینگ بذر به وسیله پیریدوکسین بر روی شاخص های جوانه زنی گیاه دارویی ماریتیغال

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 559

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_1832

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثرات پرایمینگ بذر گیاه دارویی ماریتیغال (.Silybum marianum L) به وسیله کینیتن بر جوانه زنی و خصوصیات رشد گیاهچه آن، آزمایشی به صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. برای پرایمینگ بذور از مقادیر مختلف کینتین شامل سه سطح صفر، 0/02 و 0/04 درصد استفاده شد. ابتدا بذور ماریتیغال در محلول هیپوکلریت سدیم 5 درصد به مدت 2 دقیقه ضدعفونی شدند، سپس بذور به مدت 24 ساعت در محلول مورد نظر خیسانده شدند. سپس 20 عدد بذر در هر پتری دیش قرار گرفت. به مدت 8 روز، بذور جوانه زده شمارش گردیدند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثر سطوح مختلف پیریدوکسین بر سرعت جوانه زنی، شاخص بنیه بذر، متوسط زمانجوانه زنی، طول گیاهچه و وزن خشک گیاهچه، در سطح احتمال یک درصد تأثیر معنی داری دارد، همچنین نتایج تجزیه واریانس نشان داد که پیریدوکسین بر درصد جوانه زنی ماریتیغال در سطح احتمال پنج درصد به طور معنی داری تأثیر دارد. نتایج مقایسه میانگین های اثر پیریدوکسین نشان داد که در مورد درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، شاخص بنیه بذر و متوسط زمان جوانه زنی بین پیریدوکسین سطح 0/02 . 0/04 درصد تفاوت معنی داری وجود ندارد، ولی با افزایش میزان پیریدوکسین درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، بنیه بذر، طول گیاهچه و وزن خشک گیاهچه افزایش می یابد؛ به طوری که کم ترین میزان مربوط به عدم مصرف پیریدوکسین (شاهد) و بیشترین میزان آن مربوط به پیریدوکسین 0/04 درصد می باشد.

کلیدواژه ها:

پرایمینگ- پیریدوکسین - جوانه زنی- ماریتیغال

نویسندگان

ابوالفضل معصومی زواریان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران-

مجتبی یوسفی راد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران

محسن اصغری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه زراعت، ساوه، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :